In Ski amadé kun je dag in en dag uit skiën op de 760 kilometer aan piste die het grootste skiparadijs van Oostenrijk rijk is. Maar door de vijf heel verschillende skiregio’s die onder Ski amadé vallen, beleef je er ook nog eens allerlei gave dingen naast de piste. Om je te helpen kiezen, is er Ski amadé MADE MY DAY. Dit zijn de allerleukste activiteiten die meer bieden dan gewoon skiplezier. We hebben er vijf voor je op een rij gezet, maar er zijn er nog veel meer. Je kunt complete dagarrangementen boeken inclusief begeleiding of probeer heel veel uit met de losse highlights.

Denk bijvoorbeeld eens aan een diner in de gondel! © Ski amadé

Bekijk Filzmoos en omgeving vanuit een luchtballon

Voor echt iets bijzonders boek je Ballon&Ski, de nummer 1 wintersportbelevenis in het bergdorp Filzmoos. Van Kerstmis tot Pasen zijn ballonvaarten over de besneeuwde bergen van het SalzburgerLand een unieke ervaring en een bekroning van je wintervakantie.

Dat geldt helemaal in de maand januari, want half januari vinden de Internationale Ballonweken Filzmoos plaats. Meer dan vijftig ballonteams uit meer dan tien landen nemen deel aan deze ballonweken. Het hoogtepunt is waarschijnlijk de Nacht van de Ballonnen op zaterdag 14 januari 2023, wanneer de balonnen tegljk de lucht in gaan.

Een ballonvlucht boek je vanaf € 290,00 per persoon. Meer info en boeken hier.

Vlieg over het landschap in een luchtballon © Ski amadé

Laad jezelf weer helemaal op in Dorfgastein

Gebruik je wintersport om weer in balans te komen. Doe de zonnegroet op de top van de Fulseck, en breng met skiën en yoga je lichaam en geest in harmonie.
Daarna wacht je een lekkere lunch. Ook krijg je recepten en informatie over voeding in combinatie met yoga. Tot slot maak je een sneeuwschoenwandeling door de prachtige natuur en doe je nieuwe energie op op de ‘Kraftplätze’, plaatsen in de bergen met een sterkere energie.

Je kunt boeken vanaf € 85,- per persoon. Meer info en boeken hier.

Opladen in Gastein ©Gasteinertal Tourismus GmbH

Rij mee met de pistenbully in Maria Alm

Heb je altijd al willen weten hoe zo’n machtige machine werkt? Dit is je kans! Want in Hochkönig mag je mee als co-piloot in een pistenbully. Tijdens de twee uur durende rit krijg je inzicht in het dagelijkse werk van de pistecrew en krijgt u interessante insider-informatie. Misschien mag je zelfs wel een stukje sturen of de machine bedienen!

Een pistenbullyavontuur is er vanaf € 110,00 per persoon. Meer info en boeken hier.

Rij mee in de machtige machine © Ski amadé/lanxx.at

Dachstein-avontuur in Schladming-Dachstein

Liefhebbers van hoogte, sneeuw en adrenalie opgelet! Bezoek het ijspaleis & freeride piste. Je staat ’s ochtends als eerste op de gletsjer om prachtige foto’s te maken van de ochtendsfeer. Het wordt direct spannend als je de hangbrug over loopt, of naar de ’trap naar het niets’.

Na het ontbijt in het panoramarestaurant gaat de tocht door het ijspaleis verder in de Rosmarienstollen. Daarna maak je een begeleide freeridetocht over de beroemde Edelgrieß. Maar wees voorzichtig! De beklimming en afdaling zijn een echte uitdaging en niet geschikt voor beginners!

Het gletsjeravontuur boek je vanaf € 142,50 per persoon. Meer info en boeken hier.

Wat een uitzicht! © Ski amadé

Het kleinste restaurant ter wereld: het gondeldiner

In het Großarltal geniet je van een gastronomisch menu in het “kleinste restaurant ter wereld” tijdens een ritje met de gondel van de Hochbrandbahn. Elke gondelcabine wordt omgetoverd tot een klein restaurant – met rode loper, comfortabele zitkussens en fijn gedekte tafel.

Er wordt een exclusief viergangen menu geserveerd. Elke keer dat de gondel het dalstation passeert, krijg je de volgende gang geserveerd. Daarbij horen natuurlijk de fijne Ski amadé wijnen.

Je boekt het gondeldiner vanaf € 115,00 p.p. Meer info en boeken hier.

Meer Ski amadé MADE MY DAY-activiteiten

Wat een gave dingen om allemaal te doen naast de piste! Maar we zeiden het aan het begin al: dit zijn er slechts vijf! Er zijn nog veel meer leuke activiteiten te beleven in de verschillende skiregio’s van Ski amadé. Om alle opties te bekijken en direct te boeken ga je naar de website.

Bekijk en boek Ski amadé MADE MY DAY

Hoofdfoto: © Claudia Ziegler

(Visited 593 times, 1 visits today)