Oneindig lange afdalingen op lege pistes, terwijl je uitkijkt over de toppen van oneindig veel bergen. Dat is wintersporten in Val d’Anniviers in de Zwitserse regio Wallis.

Eerder deze maand begonnen we aan een korte ski-roadtrip door het zuiden van Zwitserland. Na een verblijf van vier dagen in het mondaine en uitbundige Zermatt (lees hier mijn reisverslag) reisden we door naar een voor ons nog onbekend skigebied: Val d’Anniviers. Het gebied wordt vooral bezocht door Zwitsers, maar ook veel Nederlanders en Belgen brengen hier hun wintersportvakantie door. Ruim 20% van alle toeristen spreekt dan ook Nederlands gedurende het skiseizoen.

Chandolin/St.Luc

Val d’Anniviers is een aaneenschakeling van drie skigebieden, bestaande uit Grimentz/Zinal (100km), Vercorin (35km) en Chandolin/St. Luc (65km). Wij begonnen onze verkenning in Chandolin. Eerst reden we het dalstation voorbij, er stonden namelijk maar zes auto’s op de parkeerplaats. Dat kon het niet zijn dachten we, maar dat was het dus wel. Super leuk om te zien hoe kleinschalig dit skigebied is. Onze gids Chloe van het toeristenburo staat ons al op te wachten bij de kassa en de twee eerste stoeltjeslift van de dag. De prijs voor een skipas voor het hele skigebied is 52 Zwitserse Franc, dat is dus relatief goedkoop naar Zwitserse maatstafen.

Verder naar boven met de sleeplift kom je in een prachtig ski-natuurgebied terecht. Meters opgehoopte sneeuw zoals we die nog niet eerder hebben gezien dit seizoen. In deze sneeuwzekere regio valt meestal gemiddeld 8,5 meter sneeuw per maand. Waar kom je dat nog tegen?

Het lijkt op de top of je alleen in deze wereld bent beland, zo rustig is het hier net na het hoogseizoen. En dan die immense hoeveelheid bergtoppen die je ziet vanaf een hoogte van 2950 meter. Wat indrukwekkend is dat. We zien onder andere de Mont Blanc en ook erg leuk om de Matterhorn nu eens van een andere kant te zien. In de verte zien we ook al Crans Montana liggen, onze volgende bestemming later die week.  lees verder op Snowrepublic.com

(Visited 81 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer