Oneindig lange afdalingen op lege pistes, terwijl je uitkijkt over de toppen van oneindig veel bergen. Dat is wintersporten in Val d’Anniviers in de Zwitserse regio Wallis.

Eerder deze maand begonnen we aan een korte ski-roadtrip door het zuiden van Zwitserland. Na een verblijf van vier dagen in het mondaine en uitbundige Zermatt (lees hier mijn reisverslag) reisden we door naar een voor ons nog onbekend skigebied: Val d’Anniviers. Het gebied wordt vooral bezocht door Zwitsers, maar ook veel Nederlanders en Belgen brengen hier hun wintersportvakantie door. Ruim 20% van alle toeristen spreekt dan ook Nederlands gedurende het skiseizoen.

Chandolin/St.Luc

Val d’Anniviers is een aaneenschakeling van drie skigebieden, bestaande uit Grimentz/Zinal (100km), Vercorin (35km) en Chandolin/St. Luc (65km). Wij begonnen onze verkenning in Chandolin. Eerst reden we het dalstation voorbij, er stonden namelijk maar zes auto’s op de parkeerplaats. Dat kon het niet zijn dachten we, maar dat was het dus wel. Super leuk om te zien hoe kleinschalig dit skigebied is. Onze gids Chloe van het toeristenburo staat ons al op te wachten bij de kassa en de twee eerste stoeltjeslift van de dag. De prijs voor een skipas voor het hele skigebied is 52 Zwitserse Franc, dat is dus relatief goedkoop naar Zwitserse maatstafen.

Verder naar boven met de sleeplift kom je in een prachtig ski-natuurgebied terecht. Meters opgehoopte sneeuw zoals we die nog niet eerder hebben gezien dit seizoen. In deze sneeuwzekere regio valt meestal gemiddeld 8,5 meter sneeuw per maand. Waar kom je dat nog tegen?

Het lijkt op de top of je alleen in deze wereld bent beland, zo rustig is het hier net na het hoogseizoen. En dan die immense hoeveelheid bergtoppen die je ziet vanaf een hoogte van 2950 meter. Wat indrukwekkend is dat. We zien onder andere de Mont Blanc en ook erg leuk om de Matterhorn nu eens van een andere kant te zien. In de verte zien we ook al Crans Montana liggen, onze volgende bestemming later die week.  lees verder op Snowrepublic.com


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.