Ofschoon “der Grosser Schnee” de laatste dagen voor de Weststaugebieden bestemd was is het in het gehele Alpengebied toch eindelijk wat winters geworden. Vanuit een sneeuwbedekt Termen in Oberwallis een video update.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 687 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Eindelijk winters – Video update Johann vanuit de Oberwalliser Alpen”

 • leendert Houtman
  5 januari 2016 at 13:05

  Hoi Johann, volg je al heel wat jaartjes, en heb ook al veel van je geleerd, toch nog een wat specifiekere vraag over het inner-alpine gebied in Wallis. je leest dat daar als het niet waait de temperatuur laag blijft en het langdurig tot in de dalen kan blijven sneeuwen. de vraag is of dat voor Burchen Unterbach en Eischoll wat eigenlijk weer op de hellingen ligt ook van toepassing is.
  Groetjes en succes,
  Leendert

 • Johann
  5 januari 2016 at 13:18

  @Leendert Dat geldt eigenlijk voor het gehele inner-alpine Wallis. Typisch voor de warmtefronten is de langzaam insijpelende zachter lucht vanuit het westelijke Rhonedal. Hoe verder naar het oosten hoe minder makkelijk de zachte lucht kan doordringen. Ik heb met dit soort situaties (WF) al diverse meegemaakt dat het bv in Montana regent tot 1800 meter hoogte en het hier bij ons gewoon tot in het dal door sneeuwde. Nog sterker zie je dit effect vanaf Fiesch en dan verder in oostelijke richting dus in het Goms en Obergoms. Hier kan de wind door de knik in het Rhonedal nog moeilijker doordringen. Alles bepalend bij dit soors WF is de wind en ook windrichting, zodra de wind erin komt dan wordt de koudere lucht weggeruimd en daarmee ook de isothermie (zie WIKI) en neerslagafkoeling. Gaat dus mn voor het (Ober)Wallis nog spannend worden vanaf donderdagochtend! Gr.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer