Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Ofschoon “der Grosser Schnee” de laatste dagen voor de Weststaugebieden bestemd was is het in het gehele Alpengebied toch eindelijk wat winters geworden. Vanuit een sneeuwbedekt Termen in Oberwallis een video update.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

2 Reactie op “Eindelijk winters – Video update Johann vanuit de Oberwalliser Alpen”

 • leendert Houtman
  5 januari 2016 at 13:05

  Hoi Johann, volg je al heel wat jaartjes, en heb ook al veel van je geleerd, toch nog een wat specifiekere vraag over het inner-alpine gebied in Wallis. je leest dat daar als het niet waait de temperatuur laag blijft en het langdurig tot in de dalen kan blijven sneeuwen. de vraag is of dat voor Burchen Unterbach en Eischoll wat eigenlijk weer op de hellingen ligt ook van toepassing is.
  Groetjes en succes,
  Leendert

 • Johann
  5 januari 2016 at 13:18

  @Leendert Dat geldt eigenlijk voor het gehele inner-alpine Wallis. Typisch voor de warmtefronten is de langzaam insijpelende zachter lucht vanuit het westelijke Rhonedal. Hoe verder naar het oosten hoe minder makkelijk de zachte lucht kan doordringen. Ik heb met dit soort situaties (WF) al diverse meegemaakt dat het bv in Montana regent tot 1800 meter hoogte en het hier bij ons gewoon tot in het dal door sneeuwde. Nog sterker zie je dit effect vanaf Fiesch en dan verder in oostelijke richting dus in het Goms en Obergoms. Hier kan de wind door de knik in het Rhonedal nog moeilijker doordringen. Alles bepalend bij dit soors WF is de wind en ook windrichting, zodra de wind erin komt dan wordt de koudere lucht weggeruimd en daarmee ook de isothermie (zie WIKI) en neerslagafkoeling. Gaat dus mn voor het (Ober)Wallis nog spannend worden vanaf donderdagochtend! Gr.

Comments are closed.