Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Nederland is bekend om zijn mooie vlakke panorama’s met mooie vergezichten. Maar in Midden-Nederland vinden we echter ook een aantal heuvels. Deze worden in de volksmond ook wel bergen genoemd. Deze bevinden zich o.a. op de Utrechtse Heuvelrug en op de Veluwe. Hoe zijn deze “bergen” ontstaan?

Anders dan de Zuid-Limburgse heuvels, zijn de heuvels in Midden-Nederland niet ontstaan door processen in de ondergrond, maar door processen boven de grond. De heuvels in Midden-Nederland zijn ontstaan in de ijstijd door de kracht van toenmalige gletsjers die grote hoeveelheid grond en puin voor zich uit stuwde, resulterend in de hedendaagse heuvels. Wil je zien hoe dit er uit ziet? Kijk dan onderstaand filmpje van de Wageningse Berg.

(Visited 658 times, 1 visits today)

één reactie op “Video: Nederlandse “bergen” dankzij gletsjers in de ijstijd”

  • HansS
    13 november 2019 at 09:42

    Ook hier weer een leuk stukje! Mooi hoe jullie je berichtgeving wat verbreed hebben met interessante onderwerpen!

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier