Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Een reisverslag van Desirée van Oeffelt

Het Zwitsers Nationaal Park, daar waar mijn liefde voor Graubünden begon. In verslagen op Mountainreporters.com heb ik vijf routes in dit fantastisch mooie natuurpark uitgelicht. Vandaag staat onze hike in Val Trupchun in de spotlights.

Foto: Desirée van Oeffelt

Het hele nationaal park is zo’n 175 km2 groot en de natuur en dieren zijn hier beschermd. Het is daarom belangrijk om van tevoren de regels te lezen en je hier ook aan te houden. Je mag bijvoorbeeld niet van de gemarkeerde paden af en de rustplaatsen zijn gemarkeerd met paaltjes, het is de bedoeling dat je hier binnen blijft.

Foto: Desirée van Oeffelt

Er zijn 21 wandelroutes in het park. Check op de website altijd voor je gaat of de betreffende route open is, ook in de zomer. Houd ook altijd de weersverwachting goed in de gaten, via Alpenweerman of een locale app.

Een fikse regenbui kan paden doen versperren of bruggen doen wegspoelen. Bekijk hier alvast een kort fotoverslag van Val Trupchun. Het hele reisverslag lees je op Mountainreporters (klik hier).

Foto: Desirée van Oeffelt

In september / begin oktober is Val Trupchun de absolute hotspot voor wildspotters vanwege de bronsttijd van de edelherten.

Ga mee op een georganiseerde excursie of wandel zelf de vallei in richting Alp Trupchun via de hoogteweg (via sura) of gewoon via de dalweg. Vergeet niet je verrekijker, want in september zie je gegarandeerd wild. Deze route is voor de gemiddelde bergwandelaar prima te lopen. Ook leuk met kinderen.

Foto: Desirée van Oeffelt
Foto: Desirée van Oeffelt
(Visited 1 times, 1 visits today)