Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na een ‘winterloze’ decembermaand doet januari ons wel echt denken aan winter. Vorige week was het in het noordoosten van het land lokaal mogelijk om te schaatsen op wegen. Deze week is in de (ski)gebieden in de landen om ons heen al veel sneeuw gevallen, zoals in bijvoorbeeld het Sauerland! Daar zijn ook al enkele skigebieden geopend.

Ook in ons land is het gisteren op sommige plaatsen wit geworden, bijvoorbeeld in Noord-Holland en Zuid-Limburg. Morgen gaan waarschijnlijk meer gebieden wit kleuren. Dit hangt samen met een venijnige storing, dat trekjes heeft van een pooldepressie (polar low). Gaat deze in Nederland sneeuw brengen?
Kleine storing uit koude streken

Voor het begrip: ik gebruik hier de woorden ‘storing’ ‘depressie’ en ‘lagedrukgebied’ hier voor hetzelfde systeem.

De ‘sneeuwkans’ komt door een heel kleine depressie die in het koude zeewater tussen Schotland en Noorwegen ontstaan is. Dit systeem wordt met een noordelijke stroming naar ons land toe gevoerd.

[/fusion_builder_container]

(Visited 2.067 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Venijnige storing op komst! Sneeuw in Nederland?”

 • Remco Mienis
  15 januari 2016 at 21:13

  spannende ontwikkelingen. hoe groot verschil zo’n relatief kleine depressie kan maken.
  om 08:30 zit ik auto naar Beverwijk.

  ik ben benieuwd:D Er net tussen.

 • Johann
  15 januari 2016 at 21:29

  Maar al te dikwijls wordt de naam “polar low” te pas en te onpas “misbruikt”. Heb daar in het verleden al vaker aandacht aan geschonken maar polar lows blijven binnen de diverse fora en website steeds weer in een eigen hardnekkig leven lijden. Overigens zijn de “echte” polar lows (definitie) vrij zeldzaam in Nederland. Onderscheid dient ook nog gemaakt te worden tussen zgn “comma’s” en “hoogtelaagjes”. Dank voor deze mooie uiteenzetting Lars!

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer