Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Na een ‘winterloze’ decembermaand doet januari ons wel echt denken aan winter. Vorige week was het in het noordoosten van het land lokaal mogelijk om te schaatsen op wegen. Deze week is in de (ski)gebieden in de landen om ons heen al veel sneeuw gevallen, zoals in bijvoorbeeld het Sauerland! Daar zijn ook al enkele skigebieden geopend.

Ook in ons land is het gisteren op sommige plaatsen wit geworden, bijvoorbeeld in Noord-Holland en Zuid-Limburg. Morgen gaan waarschijnlijk meer gebieden wit kleuren. Dit hangt samen met een venijnige storing, dat trekjes heeft van een pooldepressie (polar low). Gaat deze in Nederland sneeuw brengen?
Kleine storing uit koude streken

Voor het begrip: ik gebruik hier de woorden ‘storing’ ‘depressie’ en ‘lagedrukgebied’ hier voor hetzelfde systeem.

De ‘sneeuwkans’ komt door een heel kleine depressie die in het koude zeewater tussen Schotland en Noorwegen ontstaan is. Dit systeem wordt met een noordelijke stroming naar ons land toe gevoerd.

[/fusion_builder_container]


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.


 

2 Reactie op “Venijnige storing op komst! Sneeuw in Nederland?”

 • Remco Mienis
  15 januari 2016 at 21:13

  spannende ontwikkelingen. hoe groot verschil zo’n relatief kleine depressie kan maken.
  om 08:30 zit ik auto naar Beverwijk.

  ik ben benieuwd:D Er net tussen.

 • Johann
  15 januari 2016 at 21:29

  Maar al te dikwijls wordt de naam “polar low” te pas en te onpas “misbruikt”. Heb daar in het verleden al vaker aandacht aan geschonken maar polar lows blijven binnen de diverse fora en website steeds weer in een eigen hardnekkig leven lijden. Overigens zijn de “echte” polar lows (definitie) vrij zeldzaam in Nederland. Onderscheid dient ook nog gemaakt te worden tussen zgn “comma’s” en “hoogtelaagjes”. Dank voor deze mooie uiteenzetting Lars!

Comments are closed.