Gisteren viel veel sneeuw in de zuidelijke Alpen, afgelopen nacht en vandaag was de noordkant aan de beurt. Op veel plekken vielen tientallen centimeters en lokaal zelfs ruim een halve meter sneeuw. Vanuit het westen klaarde het op, wat betekent dat de oostelijke helft nog in de sneeuw zat. Het leverde prachtige plaatjes op. We hebben de mooiste foto’s op een rijtje gezet en verderop in dit bericht geniet je mee van een sneeuwwandeling van Alpenweerman Sander.

In het Kleinwalsertal kwam het vandaag tot 40 centimeter verse sneeuw. Foto: Hans ter Braak
Trijntje van den Berg maakte deze prachtige foto in Zermatt. De opklaringen en blauwe lucht geven een prachtig contrast met het sneeuwdek.
Ook in Serfaus lag verse sneeuw. Foto: Ap en Marjanne de Vries

Een wandeling in de verse sneeuw

Alpenweerman collega Sander Engelen verblijft momenteel in Oostenrijk. Vandaag ging hij erop uit om een sneeuwwandeling te maken ten zuidwesten van Aschau in Tirol in het Spertental. Dit ligt vlakbij Kirchberg. Geniet hieronder mee van de prachtige plaatjes die hij schoot in de verse sneeuw.

En een foto gemaakt tijdens de terugweg. De sneeuwvalgrens lag op 1000-1100 meter en dit was met name op de zuidhelling goed terug te zien.

Of het komende dagen ook weer mooi weer is voor een sneeuwwandeling lees je natuurlijk in het reguliere weerbericht!
KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK