klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Gisteren viel veel sneeuw in de zuidelijke Alpen, afgelopen nacht en vandaag was de noordkant aan de beurt. Op veel plekken vielen tientallen centimeters en lokaal zelfs ruim een halve meter sneeuw. Vanuit het westen klaarde het op, wat betekent dat de oostelijke helft nog in de sneeuw zat. Het leverde prachtige plaatjes op. We hebben de mooiste foto’s op een rijtje gezet en verderop in dit bericht geniet je mee van een sneeuwwandeling van Alpenweerman Sander.

In het Kleinwalsertal kwam het vandaag tot 40 centimeter verse sneeuw. Foto: Hans ter Braak
Trijntje van den Berg maakte deze prachtige foto in Zermatt. De opklaringen en blauwe lucht geven een prachtig contrast met het sneeuwdek.
Ook in Serfaus lag verse sneeuw. Foto: Ap en Marjanne de Vries

Een wandeling in de verse sneeuw

Alpenweerman collega Sander Engelen verblijft momenteel in Oostenrijk. Vandaag ging hij erop uit om een sneeuwwandeling te maken ten zuidwesten van Aschau in Tirol in het Spertental. Dit ligt vlakbij Kirchberg. Geniet hieronder mee van de prachtige plaatjes die hij schoot in de verse sneeuw.

En een foto gemaakt tijdens de terugweg. De sneeuwvalgrens lag op 1000-1100 meter en dit was met name op de zuidhelling goed terug te zien.

Of het komende dagen ook weer mooi weer is voor een sneeuwwandeling lees je natuurlijk in het reguliere weerbericht!

(Visited 668 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer