Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Gisteren viel veel sneeuw in de zuidelijke Alpen, afgelopen nacht en vandaag was de noordkant aan de beurt. Op veel plekken vielen tientallen centimeters en lokaal zelfs ruim een halve meter sneeuw. Vanuit het westen klaarde het op, wat betekent dat de oostelijke helft nog in de sneeuw zat. Het leverde prachtige plaatjes op. We hebben de mooiste foto’s op een rijtje gezet en verderop in dit bericht geniet je mee van een sneeuwwandeling van Alpenweerman Sander.

In het Kleinwalsertal kwam het vandaag tot 40 centimeter verse sneeuw. Foto: Hans ter Braak
Trijntje van den Berg maakte deze prachtige foto in Zermatt. De opklaringen en blauwe lucht geven een prachtig contrast met het sneeuwdek.
Ook in Serfaus lag verse sneeuw. Foto: Ap en Marjanne de Vries

Een wandeling in de verse sneeuw

Alpenweerman collega Sander Engelen verblijft momenteel in Oostenrijk. Vandaag ging hij erop uit om een sneeuwwandeling te maken ten zuidwesten van Aschau in Tirol in het Spertental. Dit ligt vlakbij Kirchberg. Geniet hieronder mee van de prachtige plaatjes die hij schoot in de verse sneeuw.

En een foto gemaakt tijdens de terugweg. De sneeuwvalgrens lag op 1000-1100 meter en dit was met name op de zuidhelling goed terug te zien.

Of het komende dagen ook weer mooi weer is voor een sneeuwwandeling lees je natuurlijk in het reguliere weerbericht!

(Visited 651 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier