Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gisteren viel veel sneeuw in de zuidelijke Alpen, afgelopen nacht en vandaag was de noordkant aan de beurt. Op veel plekken vielen tientallen centimeters en lokaal zelfs ruim een halve meter sneeuw. Vanuit het westen klaarde het op, wat betekent dat de oostelijke helft nog in de sneeuw zat. Het leverde prachtige plaatjes op. We hebben de mooiste foto’s op een rijtje gezet en verderop in dit bericht geniet je mee van een sneeuwwandeling van Alpenweerman Sander.

In het Kleinwalsertal kwam het vandaag tot 40 centimeter verse sneeuw. Foto: Hans ter Braak
Trijntje van den Berg maakte deze prachtige foto in Zermatt. De opklaringen en blauwe lucht geven een prachtig contrast met het sneeuwdek.
Ook in Serfaus lag verse sneeuw. Foto: Ap en Marjanne de Vries

Een wandeling in de verse sneeuw

Alpenweerman collega Sander Engelen verblijft momenteel in Oostenrijk. Vandaag ging hij erop uit om een sneeuwwandeling te maken ten zuidwesten van Aschau in Tirol in het Spertental. Dit ligt vlakbij Kirchberg. Geniet hieronder mee van de prachtige plaatjes die hij schoot in de verse sneeuw.

En een foto gemaakt tijdens de terugweg. De sneeuwvalgrens lag op 1000-1100 meter en dit was met name op de zuidhelling goed terug te zien.

Of het komende dagen ook weer mooi weer is voor een sneeuwwandeling lees je natuurlijk in het reguliere weerbericht!

(Visited 644 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer