Algemeen: Een hoogtelaag boven de Golf van Genua trekt heel langzaam richting de noordelijk Adriatische Zee en zal nog tot zaterdag het weerbeeld in grote delen van de Alpen koel en wisselvallig bepalen. Met de Pinksterdagen neemt de invloed van het Azorenhoog toe en volgt een weersverbetering.

Een koufront sleepte gisteren over de Alpen en op het scheidingsvlak van de koudere luchtmassa’s uit het noorden en vochtigere warme lucht uit het zuiden viel langdurig neerslag. In de nacht en ochtend was het vooral in de centrale Alpen raak met als zwaartepunt Tirol en Graubünden. Later op de dag verplaatste de neerslag zich wat meer richting de Tessiner Alpen en het Oberwallis. Het warmst was het gisteren in het uiterste oosten van Oostenrijk, hier kon het kwik in de nog aanwezige warme lucht stijgen tot bijna 25 graden.  Tegelijkertijd viel er in het westen van Oostenrijk sneeuw tot 1000 meter hoogte en lagen de temperaturen maar net boven het vriespunt en de “Brunnenkogel “(3450m) meldde -8 graden!

[/fusion_builder_container]

(Visited 653 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer