Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Een hoogtelaag boven de Golf van Genua trekt heel langzaam richting de noordelijk Adriatische Zee en zal nog tot zaterdag het weerbeeld in grote delen van de Alpen koel en wisselvallig bepalen. Met de Pinksterdagen neemt de invloed van het Azorenhoog toe en volgt een weersverbetering.

Een koufront sleepte gisteren over de Alpen en op het scheidingsvlak van de koudere luchtmassa’s uit het noorden en vochtigere warme lucht uit het zuiden viel langdurig neerslag. In de nacht en ochtend was het vooral in de centrale Alpen raak met als zwaartepunt Tirol en Graubünden. Later op de dag verplaatste de neerslag zich wat meer richting de Tessiner Alpen en het Oberwallis. Het warmst was het gisteren in het uiterste oosten van Oostenrijk, hier kon het kwik in de nog aanwezige warme lucht stijgen tot bijna 25 graden.  Tegelijkertijd viel er in het westen van Oostenrijk sneeuw tot 1000 meter hoogte en lagen de temperaturen maar net boven het vriespunt en de “Brunnenkogel “(3450m) meldde -8 graden!

[/fusion_builder_container]

(Visited 651 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer