Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

We moeten nog eventjes geduld hebben op de zomer. Vandaag breekt vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen de zon door, in het zuidoosten is vanmiddag kans op een bui. Het wordt 20 tot 25 graden. Komende dagen is het vrij zonnig en droog zomerweer met zomerse tot tropische temperaturen. Later op woensdag is kans op onweer.

Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt en kan wat lichte (mot)regen vallen. In het noordwesten komen opklaringen voor en deze breiden zich in oostelijke richting uit. Bij een zwakke tot matige westenwind is het niet koud met 16 tot 19 graden.

Vanmiddag kan in het zuidoosten een bui ontstaan. In de rest van het land wordt het droog en vanuit het westen breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Het wordt 20 graden op de Wadden tot 25 in Limburg, Noord-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen.

Vanavond en Vannacht zijn er brede opklaringen en staat er weinig wind. Het koelt af naar 17 graden nabij de Zeeuwse Wateren tot 10 in Twente. Er kan lokaal mist ontstaan.

Morgen komt een hogedrukgebied pal boven ons land te liggen. Het belooft een prachtige dag te worden met na het oplossen van de eventuele mist flinke zonnige perioden afgewisseld door stapelwolken. De meeste zon wordt op de stranden verwacht. Er staat weinig wind en het wordt zomers warm met 25 tot 27 graden. In een brede strook langs de kust is het door wind van zee iets koeler met 21 tot 24 graden.

Het hogedrukgebied gaat aan de wandel en komt dinsdag boven Duitsland te liggen. Hierdoor draait bij ons de wind naar de warme (zuid)oosthoek. De zon schijnt volop en de temperatuur loopt op naar 24-26 graden in het noordelijk Waddengebied, 28 à 30 in de rest van het land en mogelijk 31 in Noord-Brabant! In de loop van de middag kan het op de stranden door een zeewind wat afkoelen.

Woensdag wordt het nog heter. Voor de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse wordt het afzien met temperaturen van 32 of 33 graden in het zuidoosten. In steden is het door stadseffect nog een aantal graden heter! Ook in De Bilt wordt ruim 30 graden verwacht. Als dit daadwerkelijk gebeurt beleven we de eerste officiële tropische dag van het jaar. Zelfs op de stranden kan het tropisch warm worden, maar in de loop van de middag koelt het af als de wind vanaf zee gaat waaien. Tegen de avond kunnen een paar flinke regen- en onweersbuien voor verkoeling zorgen.

Vanaf donderdag krijgen we te maken met Hollands zomerweer. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af, lokaal ontstaat een regen- of onweersbui. In het westen is het 22-24 graden terwijl het oosten nog steeds zomerse temperaturen mag verwachten van 25 tot 29 graden. In het weekend wordt het nog enkele graden koeler.

Bron: weeronline.nl
Bron afbeeling:

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 31 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier