Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het uitzicht waar je alles voor doet

Eindelijk, na 3 maanden verplicht in eigen land kunnen we er weer op uit. Onze eerste trip gaat richting Valgrisenche. Een klein dorp, met zo’n 184 inwoners, net voorbij Courmayeur. Ideaal om te ontdekken in deze rustige periode. Je kan hier wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten! Kort samengevat een waar sportparadijs in Valle d’Aosta.

Valgrisenche is meer dan wintersport

In de wintermaanden kan je hier ook (tour)skiën, en dat merk je direct wanneer je doorheen de prachtige bergen aan het wandelen bent. Er zijn slechts 2 liften, je hebt 5 kilometer aan pistes en je betaalt €15 voor een skipas van een dag. Vooral het tourskiën is hier populair.

Hieronder een plaatje van de skilift in Valgrisenche.

De liften in Valgrisenche

Door deze omstandigheden zal het hier in Valgrisenche nooit druk zijn. Je hebt hier dus ook geen grote hotels of aprés-ski. Dit is een prachtplek voor mensen die de drukte van het leven willen achterlaten. Je kan hier tijdens de zomermaanden de mooiste wandelingen maken, de inwoners zullen je één voor één begroeten. Als je de warme vriendelijkheid van de Italianen wil ervaren dan kan het hier.

Hieronder een plaatje van onze eerste wandeling in Valgrisenche.

Een van de vele prachtige beelden in Valgrisenche

Valgrisenche is nog niet ontdekt door toeristen

Wij verblijven enkele dagen op de camperplaats aan het stuwmeer, op zo’n 2 kilometer van het “centrum”. Hier nog een foto van het terrasje waar we dagelijks een glaasje lekkere lokale wijn gingen drinken. Inclusief hapjes natuurlijk, naar Italiaanse traditie.

Terrasje in Valgrisenche

We maken aan beide kanten van het dal prachtige wandelingen, tot waar je nu nog  sneeuw kan vinden. We ervaren de pracht en rust van de natuur, we zien talrijke marmotten, gemzen en herten. Je hebt hier wandelingen voor elk niveau, een simpelere gaat richting de Miollet-waterval. Maar er zijn ook uitdagende tochten. Onze tocht gaat tot op een hoogte van 2260 meter, na 6 kilometer bergop gaan we rustig via het meer terug naar onze camper.

een foto van tijdens onze wandeling

Naast gewoon wandelen kan je hier natuurlijk ook mountainbiken en klimmen. Het leuke aan dit gebied is dat zoals je op de foto’s wel kan merken echt “alleen” bent. Je hebt hier locals en familieleden, toeristen hebben dit plekje in Aosta nog niet ontdekt.

Het grootste nadeel zal de bergpas zijn, vanaf de Mont Blanc tunnel rij je nog zo’n 30 minuten voorbij Courmayeur. De laatste 10 kilometer gaan langs een bergpas, éénmaal op locatie ben je die snel vergeten. Maar ben je net als ons met de camper of huur je een appartementje, dan doe je best boodschappen voor het naar boven rijden ;-).

Een van de tientallen prachtige watervallen

Het is onze eerste reis na de lockdown door Covid19. Ik lees dat héél wat mensen bang zijn om te reizen. Ik wil jullie hier al zeker gerust stellen. Wij hebben hier ons geen seconde onveilig gevoelt. Indien je richting Italië reist neem je mondmaskers mee, want wanneer je je ergens binnen begeeft zijn die verplicht. In de regio Lombardije zijn ze ook in de buitenlucht verplicht. Daarnaast zal je overal handgel vinden om je handen te ontsmetten en de meeste mensen houden netjes afstand. Ik voel me hier veiliger dan in een random supermarkt in België.

Zoals je kan zien is een veilige afstand hier geen probleem ;-).

afstandhouden is geen probleem in Valgrisenche
(Visited 805 times, 1 visits today)
Advertentie

3 Reactie op “Valgrisenche, een sportparadijs in Valle d’Aosta ga vooral nu!”

 • Dennis
  25 juni 2020 at 19:38

  Heerlijk gebied om de rust te vinden zeg. Dank voor het delen.

 • Johann
  25 juni 2020 at 21:17

  Prachtig! Thx Cescia for sharing.

 • Sander Engelen
  26 juni 2020 at 08:36

  Wat een mooie plek zeg! Wauw

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier