klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Velen van ons hebben het wintersport seizoen alweer achter ons gelaten. In de hoger gelegen gebieden gaat het echter nog even door. Val Thorens in de Franse Alpen is zo’n plek waar tot ver in het voorjaar aan wintersport wordt gedaan. Val Thorens is dan ook een van de hoogst gelegen wintersport dorpen van de Alpen en ligt op een hoogte van maarliefst 2300 m. Het gebied ligt midden in het gigantische skigebied van Les Trois Vallees met meer dan 600 km aan pistes. Het skigebied van Val Thorens zelf heeft zo’n 150 km aan pistes waarvan de meeste tot ver in het seizoen open zijn. Het gebied rondom Val Thorens heeft meerdere toppen van boven de 3000 m en er zijn verschillende gletsjers te vinden. Dit maakt het gebied tot ver in het voorjaar een erg sneeuwzekere bestemming.

Door de hoge ligging van Val Thorens kan er tot ver in het voorjaar aan wintersport worden gedaan

Het wintersportseizoen is erg lang maar wordt jaarlijks begin Mei altijd afgesloten met de Val Thorens Dutchweek. Deze vind plaats in de Meivakantie van 2 tot 9 mei 2015. Jaarlijks bezoeken meer dan 8000 Nederlanders de Val Thorens Dutchweek. Het idee achter de Dutch Week is om nog even lekker te genieten van een weekje wintersport, maar dan wel voor weinig geld. Heerlijk genieten van goede sneeuw, lentezon en gezellige après-ski feesten. Tijdens deze week zijn de accommodaties scherp geprijsd en profiteer je van veel korting op skimateriaal en skipassen.
Alpenweerman zal de komende weken specifiek voor de Val Thorens Dutchweek af en toe een weerupdate geven.

Er wordt altijd volop gefeest in de lentezon tijdens de Val Thorens Dutchweek

Op dit moment zijn de sneeuwcondities in Val Thorens nog erg goed. Er ligt meer dan genoeg sneeuw en de temperatuur schommelt in het dorp overdag tussen de 0 en +5 graden. Op de toppen rond het dorp blijft het overdag over het algemeen gewoon nog vriezen. Vandaag is het veelal bewolkt met af en toe wat sneeuw, maar tussendoor zijn er ook opklaringen. Komende dagen blijft dit weertype een beetje aanhouden.Vanaf het weekend wordt het steeds beter weer en zal de neerslag er langzaam uitgaan en komt de zon steeds meer tevoorschijn en wordt het lente.
De temperatuur gaat flink in de lift met overdag temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 10 graden. Richting het weekend lijkt het dan weer wat te gaan verslechteren met kans op neerslag. Waar de sneeuwgrens tegen die tijd zal uitkomen is nog wat onzeker. Voorlopig is het in ieder geval nog prima wintersporten in Val Thorens.

Ken je ons Instagram profiel al? Zet in de beschrijving van je foto de hashtag #alpenweerman en je foto verschijnt automatisch op onze site. We zullen soms afbeeldingen gebruiken voor onze berichten. Dus stuur maar door die mooie plaatjes.

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 638 times, 1 visits today)

één reactie op “Val Thorens Dutchweek (2 tot 9 Mei)”

  • Vincent
    17 april 2015 at 18:53

    Dank voor de update Sander!

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer