Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De combinatie van Stempelkaart en de Sommercard

Eind augustus 2020 hebben wij een heerlijke vakantie in en rondom de Wilder Kaiser gehouden. We hadden een rustig en heerlijk appartement in Going am Wilden Kaiser, net even rustiger dan Ellmau. Het gebied (Söll, Scheffau, Ellmau en Going) heeft de laatste jaren een enorme boost gekregen.

Peter van Dongen. Zicht op Wilder Kaiser

Niet alleen liggen de genoemde plaatsen rondom het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk, maar is de Wilder Kaiser tevens het opname gebied van de populaire Duitse serie “Der Bergdoktor” die op ZDF wordt uitgezonden en inmiddels al aan zijn 14e seizoen bezig is. In Ellmau is het zelfs file voor de praktijk van de bergdokter. De vier bovengenoemde dorpen hebben ieder hun eigen Bergdoktor-hot-spots die vol zijn van selfie-nemende Duitsers. Er zijn zijn zelfs rondritten per huifkar langs de verschillende opname spots.

Blik vanaf de Hohe Salve door Peter van Dongen
Vanaf Hoho Salve met blik op Winder Kaiser. Door Peter van Dongen

We hebben deze vakantie gekozen voor een zogenaamde SommerCard die maar liefst geldig is voor 36 verschillende liften. Niet alleen in het Wilder Kaiser gebied maar in het geheel van de Kitzbüheler Alpen. Voor 10 dagen was deze kaart 100 euro (inclusief de 5 euro korting door de Gästekarte) per persoon; je kunt zelf bepalen hoeveel aaneengesloten dagen je de kaart wil laten gelden. Na een paar dagen hadden we deze  SommerCard er al gemakkelijk uit. Het heeft ons met name inzicht gegeven in het inderdaad enorme skigebied dat ligt tussen het Brixental en het dal van de Wilder Kaiser. De banen vanuit Scheffau, Söll, Brixen en Ellmau gingen daar allemaal naar toe. Met name de uitzichten vanaf de Hohe Salve hebben veel indruk gemaakt. 

Vanaf Buchensteinwand richting Lofeler Steinberge en Steinplatte. Door Peter van Dongen.

Ook zagen we veel van de nieuwe investeringen terug. De nieuwe baan die de Zinsberg op gaat. In de zomer alleen gondels maar in de winter een combinatie van stoeltjes en gondels. Toen we dat in een filmpje op Youtube hadden gezien begrepen we pas hoe het inderdaad echt in elkaar zat. Ook een hoogtepunt was het grote te bestijgen kruis op de Buchensteinwand (Sankt Jakob in Haus).

Een mooie rit omhoog naar 1.456 meter met de stoeltjeslift en op de top mooi uitzicht naar alle kanten : Wilder Kaiser, Kitzbüheler Horn, Lofeler Steinberge, Pillersee met aan het einde Waidring en de Steinplatte. De baan die op die laatste berg gaat is ook met de SommerCard te doen. Het was echter jammer genoeg die dag geen mooi weer. Echter het uitzichtplateau was nog wel degelijk eng, omdat je zo door de vloer de diepte in kon kijken. Maar ondanks het slechte weer wel erg leerzaam omdat die Steinplatte (hoogte 1.869 meter) ooit een koraalrif geweest is onder water. Nauwelijks voorstelbaar.

Steinplatte uitzichtsplatform. Door Peter van Dongen.

Een andere nieuwe baan was de pas enkele weken geopende baan van Söll naar Hexenwasser (halverwege naar de top van de Hohe Salve). Hele mooie gondels, die plaats bieden aan 10 mensen. Afhankelijk van de sticker op je gondel komt er gedurende de rit een verhaaltje en muziek, die verwijzen naar de hekserij. Allemaal erg mooi.

Peter van Dongen

Maar wat heeft ons zo gedreven om al die dagen zoveel banen te nemen en vaak genoeg naar beneden te wandelen (ik voel mijn knieën nog)? Dat was het verzamelen van stempels bij de verschillende bergrestaurants en hutten in ons “Stempelbuch” en op die manier te sparen voor de verschillende Wandernadel. Zo vind je in ieder geval uit dat een mens meer kan dan hij denkt dat hij kan. We hebben in ieder geval de bronzen en de zilveren op onze rugzak kunnen spelden en gaan de volgende keer het karwei afmaken voor de gouden versie. We kijken er al naar uit.

Peter en Carolyn

September 2020

(Visited 333 times, 1 visits today)

één reactie op “Vakantie rond de Wilder Kaiser”

  • Johann
    15 september 2020 at 11:52

    Mooie blog en dito plaatjes Peter! Prachtig gebied ook. Thx for sharing

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier