Zoals verwacht begon de ochtend gisteren met een strak blauwe lucht. Pas in de loop van ochtend verschenen de eerste wolken die uiteindelijk ook het beeld in de middag domineerde. De temperaturen waren in de nacht aan de hoge kant en ook overdag voorjaarsachtige temperaturen. In tegenstelling tot de voorgaande dagen hadden we dan ook al betrekkelijk snel in de ochtenduren te maken met ‘matschiger Schnee’ op de pistes. Afgelopen nacht helder weer, maar niet echt koud. Vanochtend vroeg bij ons 3 graden boven nul.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Genieten van de zon,……..!?

De dag begon vandaag stralend in het noorden van het Salzburgerland, in het zuiden van het Salzburgerland waren toen al de eerste wolken waarneembaar. Snel opkomende bewolking vanuit het zuiden leidde ertoe dat het al snel gedaan was met het zonnige weer. Ondanks dat de zon zich vandaag niet veel heeft laten zien toch nog weer temperaturen rond de 16 graden. Voor de aankomende dagen staat er onbestendig weer op het programma van het Salzburgerland. Ook zal het ten opzichte van voorgaande dagen weer wat kouder worden en zal het de aankomende dagen regelmatig regenen. Zaterdag lijkt even een rustpuntje te worden tussen de onbestendige dagen, droog en af en toe zon! Vanaf dinsdag dan weer stabieler weer en hogere temperaturen.

Nog even een rondje statistieken! Winter 2014 / 2015 werd gekenmerkt door een instabiele opbouw van het sneeuwdek. Hierdoor zijn er dit wintersportseizoen meer mensen om het leven gekomen door lawines dan het voorgaande jaar. In Oostenrijk zijn dit winterseizoen tot op heden 25 mensen om het leven gekomen door lawines tegen 11 lawine doden vorig wintersportseizoen. In totaal waren er dit seizoen 232 mensen betrokken bij een lawine, afgelopen jaar 133. Tot zover maar weer, groet uit Lofer![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelSurviking | Voorbereiding in volle gang
Volgend artikelPaas-sneeuw nog steeds in verwachtingen
Woont in het Duits-talige Oberwallis in Zwitserland. Gefascineerd door het weer en met name het winterweer.

1 REACTIE

Comments are closed.