Een nieuwe vriendin! Update uit het Salzburgerland

Leuke foto,.. of niet soms!? Om maar gelijk met de deur in huis vallen,… mijn nieuwe vriendin! Ze heet Bente, is vijf maanden oud en woont inmiddels al weer een paar maanden bij ons,… Alweer een jaartje of 25 hebben wij Berners en lopen er altijd wel een paar bij ons in huis. Meike en Vienna zijn onze andere Berners, inmiddels 7 en 5 jaar oud en veel bergervaring 😉 Bente zal nog een jaartje moeten wachten voordat ze hele dagen met ons mee kan de bergen in.

Het is voor grote zwaardere honden niet goed deze zwaar te belasten in de groei. Eenmaal volgroeid is dit geen probleem meer en gaan ze graag mee! Als je in het Saalachtal op vakantie bent en je komt iemand in de bergen tegen met een paar Berners dan is de kans groot dat ik dat ben of Eveline, mijn partner. Genoeg over de honden voor dit moment, ik zal binnenkort nog een keer een artikeltje schrijven over ‘de hond mee in de bergen’.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

‘so cute’

Nog drie weken en dan zit het winterseizoen 2015 / 2016 er weer op in de meeste wintersportplaatsen in het Salzburgerland. Enkele skigebieden zullen dan nog 1 of 2 weken open zijn maar dan is het echt voorbij. Wanneer de aankomende drie weken verlopen zoals de laatste weken dan kunnen we denk ik terugkijken op een prima 2e helft van het seizoen. Ook deze week was weer dik in orde. Wel veel bewolking en af en toe slecht zicht maar ook twee hele mooie dagen met een strak blauwe lucht en perfecte condities op de hoger gelegen pistes.

Natuurlijk is het zo dat de meeste mensen het liefst 7 dagen zon hebben tijdens de wintersportvakantie. Een week als deze bevalt mij beter, veel bewolking en voor de tijd van het jaar lage of normale temperaturen waarborgen goede condities op de pistes. Stamgasten van ons, de familie Smit, waren afgelopen woensdag in Saalbach Hinterglemm onderweg en stuurde mij onderstaande foto’s van een fantastisch mooie dag (natuurlijk bedankt daarvoor Menno).

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Saalbach Hinterglemm afgelopen woensdag ”een mooie kerstkaart” (foto Menno Smit)

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

perfect wintersportweer in Saalbach Hinterglemm (foto Menno Smit)

Inmiddels hebben we veel van dit soort mooie plaatjes voorbij zien komen op Alpenweerman, het bewijs dat het allemaal wel snor zat deze week. Hoe het weer er aankomende week uit gaat zien is nog steeds een beetje koffiedik kijken omdat de 2 grote modellen het nog niet helemaal eens zijn met elkaar. Zeker is wel dat wij in het Salzburgerland de zon de aankomende dagen weinig te zien krijgen en er uit de vaak dikke bewolking af en toe een vlok sneeuw kan vallen.

Ook maandag lijkt het weer niet echt te veranderen en kan er in de nacht op dinsdag nieuwe sneeuw vallen. De temperatuur zal de aankomende dagen in de meeste skigebieden, op de hogere pistes, overdag niet boven het vriespunt uitkomen. Op de Loferer Alm was het vandaag om 14.00 uur op 1300 meter hoogte 3 graden onder nul. Al met al staat ons geen slechte start van de nieuwe vakantieweek te wachten, zeker als het om de condities op de pistes gaat,… begin volgende week maar eens kijken hoe de rest van de week er dan uit gaat zien! Overigens nog iets heel anders,… hebben jullie gezien dat Alpenweerman op Facebook deze week de magische grens van 5000 mensen die Alpenweerman leuk vinden heeft overschreden,… ik zeg ga vooral door met ‘liken en delen’,… op naar de 10.000! Gruß aus Lofer

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

10 REACTIES

 1. Altijd nieuwsgierig naar nieuws uit de eerste hand. Ik zoek het ook altijd weer op. In Zeist gaan we nu naar het betere weer met hogere temperaturen, droog en zonnig. Ook lekker.

  • Die zon gaan we hier de aankomende dagen maar weinig zien. We moeten hier zien dat we de winter nog een week of 3 weten vast te houden 🙂

 2. Dass hört sich gut an. Onze hoop is gevestigd op de dagen vanaf woensdag. Gruss aus dein nachbar Dorf St. Martin

  • Met een beetje geluk kunnen we morgen (tegen het middag uur) al van een zonnetje genieten Han. Pas in de avond dan weer bewolking en neerslag (sneeuw op de Alm) Plezier in St. Martin!

   • Freezing Fog,

    Je had gelijk Rob, vanaf 11.30 werd het zicht boven ook goed. De Nord-Hang is geweldig zum fahren jetz. Sneeuw kwaliteit is perfect nu. Het is koud genoeg om dit goed te houden.

    • Geniet ervan Han, morgen weer bewolkt en ik denk een groot deel van de dag neerslag. Op de alm in de vorm van sneeuw, woensdagmorgen dan nog wat bewolking die wederom in de loop van de dag plaats gaat maken voor de zon die dan ook donderdag en vrijdag (heel) veel te zien zal zijn. Mooi plaatje trouwens, ziet er nog goed uit daarboven, morgen ook de ski’s maar weer onder binden. Viel spaß!

Comments are closed.