Leuke foto,.. of niet soms!? Om maar gelijk met de deur in huis vallen,… mijn nieuwe vriendin! Ze heet Bente, is vijf maanden oud en woont inmiddels al weer een paar maanden bij ons,… Alweer een jaartje of 25 hebben wij Berners en lopen er altijd wel een paar bij ons in huis. Meike en Vienna zijn onze andere Berners, inmiddels 7 en 5 jaar oud en veel bergervaring 😉 Bente zal nog een jaartje moeten wachten voordat ze hele dagen met ons mee kan de bergen in.

Het is voor grote zwaardere honden niet goed deze zwaar te belasten in de groei. Eenmaal volgroeid is dit geen probleem meer en gaan ze graag mee! Als je in het Saalachtal op vakantie bent en je komt iemand in de bergen tegen met een paar Berners dan is de kans groot dat ik dat ben of Eveline, mijn partner. Genoeg over de honden voor dit moment, ik zal binnenkort nog een keer een artikeltje schrijven over ‘de hond mee in de bergen’.

[/fusion_builder_container]

(Visited 178 times, 1 visits today)

10 Reactie op “Een nieuwe vriendin! Update uit het Salzburgerland”

 • c.j.schellevis
  11 maart 2016 at 20:01

  Altijd nieuwsgierig naar nieuws uit de eerste hand. Ik zoek het ook altijd weer op. In Zeist gaan we nu naar het betere weer met hogere temperaturen, droog en zonnig. Ook lekker.

  • Rob Schellevis
   11 maart 2016 at 22:23

   Die zon gaan we hier de aankomende dagen maar weinig zien. We moeten hier zien dat we de winter nog een week of 3 weten vast te houden 🙂

   • Han
    13 maart 2016 at 09:02

    Bitte positiv denken Rob.

    • Rob Schellevis
     13 maart 2016 at 09:50

     Ik doe niet anders Han 🙂 Enne,… zoals het er nu uitziet na dinsdag langzaam aan weer meer ruimte voor de zon. Gruß aus Lofer

 • Han
  13 maart 2016 at 12:08

  Dass hört sich gut an. Onze hoop is gevestigd op de dagen vanaf woensdag. Gruss aus dein nachbar Dorf St. Martin

  • Rob Schellevis
   13 maart 2016 at 13:00

   Met een beetje geluk kunnen we morgen (tegen het middag uur) al van een zonnetje genieten Han. Pas in de avond dan weer bewolking en neerslag (sneeuw op de Alm) Plezier in St. Martin!

   • Han
    14 maart 2016 at 14:02

    Freezing Fog,

    Je had gelijk Rob, vanaf 11.30 werd het zicht boven ook goed. De Nord-Hang is geweldig zum fahren jetz. Sneeuw kwaliteit is perfect nu. Het is koud genoeg om dit goed te houden.

    • Rob Schellevis
     14 maart 2016 at 14:22

     Geniet ervan Han, morgen weer bewolkt en ik denk een groot deel van de dag neerslag. Op de alm in de vorm van sneeuw, woensdagmorgen dan nog wat bewolking die wederom in de loop van de dag plaats gaat maken voor de zon die dan ook donderdag en vrijdag (heel) veel te zien zal zijn. Mooi plaatje trouwens, ziet er nog goed uit daarboven, morgen ook de ski’s maar weer onder binden. Viel spaß!

     • Han
      14 maart 2016 at 16:22

      Morgen???????
      Ik zou tot woensdag wachten

     • Rob Schellevis
      14 maart 2016 at 16:31

      ,…dan ga ik ook 😉

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer