Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Hopelijk hebben veel mensen vandaag nog genoten van een prachtige winterdag, al kreeg het ijs het op veel plekken toch al zwaarder wat later op de dag. Morgen zet de dooi verder door, en zoals aangegeven in onze eerdere berichten geeft dat een kans op ijzel. Inmiddels heeft het KNMI ook een code ROOD (weeralarm) afgegeven voor ijzel en dus gladheid. Wat is de huidige verwachting, een snelle update.

Code rood voor ijzel geldig voor morgenochtend

Vannacht regen vanuit het westen, grote kans op ijzel

Na het wegtrekken van het hogedrukgebied richting Oostenrijk vandaag, dringt zich vanuit het UK een Atlantisch front op met zachtere en vochtigere lucht. Dit front gaat bij ons de dooi in een grote versnelling zetten. Het gaat in de loop van de nacht vanuit het westen regenen en dit front trekt oostwaarts over het land. De bovenlucht is te zacht voor sneeuw en daarom zal het om gewone regen gaan. Echter, de wegdektemperaturen worden op het moment dat het gaat regenen nog onder het vriespunt verwacht. De kans dat de regen direct bevriest op het wegdek en dus verraderlijke gladheid veroorzaakt is erg groot. Des te verder richting het noordoosten des te kouder de lucht nog wel is. De verwachting is dat ten oosten van de lijn Vlieland – Nijmegen de regen als onderkoelde regen kan gaan vallen en dus overal direct op bevriest en een laag ijs vormt. Zeer gevaarlijk weer dus.

Code rood

Vanaf 3:00 uur geld code rood voor Zeeland, Zuid- en Noord Holland. Vanaf 5:00 uur de Waddeneilanden, Friesland, Flevoland, Utrecht, Gelderland en Noord Brabant. Vanaf 7:00 uur voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Limburg. In de loop van de ochtend zal de gladheid verdwijnen.

Wegdektemperatuur

Een handige en leuke informatietool om te bekijken is de website Rijkswaterstaat strooit. Hierop zijn de actuele wegdektemperaturen te zien en ook is te zien waar Rijkswaterstaat aan het strooien is.

Voorbeeld van de kaart op rijkswaterstaatstrooit.nl. De wegdektemperaturen en de route van de (paarse) strooiwagens

Mocht u morgen toch de weg op moeten, wees alert op onzichtbare gladheid. Pas uw snelheid aan, hou afstand, wissel niet onnodig van rijstrook en geef de strooiwagens de ruimte.

Tot zover deze update, laten we hopen dat het meevalt en wees voorzichtig. Graag tot het volgende bericht. Groet Sebastiaan.

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman 2020-2021


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.