Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Hopelijk hebben veel mensen vandaag nog genoten van een prachtige winterdag, al kreeg het ijs het op veel plekken toch al zwaarder wat later op de dag. Morgen zet de dooi verder door, en zoals aangegeven in onze eerdere berichten geeft dat een kans op ijzel. Inmiddels heeft het KNMI ook een code ROOD (weeralarm) afgegeven voor ijzel en dus gladheid. Wat is de huidige verwachting, een snelle update.

Code rood voor ijzel geldig voor morgenochtend

Vannacht regen vanuit het westen, grote kans op ijzel

Na het wegtrekken van het hogedrukgebied richting Oostenrijk vandaag, dringt zich vanuit het UK een Atlantisch front op met zachtere en vochtigere lucht. Dit front gaat bij ons de dooi in een grote versnelling zetten. Het gaat in de loop van de nacht vanuit het westen regenen en dit front trekt oostwaarts over het land. De bovenlucht is te zacht voor sneeuw en daarom zal het om gewone regen gaan. Echter, de wegdektemperaturen worden op het moment dat het gaat regenen nog onder het vriespunt verwacht. De kans dat de regen direct bevriest op het wegdek en dus verraderlijke gladheid veroorzaakt is erg groot. Des te verder richting het noordoosten des te kouder de lucht nog wel is. De verwachting is dat ten oosten van de lijn Vlieland – Nijmegen de regen als onderkoelde regen kan gaan vallen en dus overal direct op bevriest en een laag ijs vormt. Zeer gevaarlijk weer dus.

Code rood

Vanaf 3:00 uur geld code rood voor Zeeland, Zuid- en Noord Holland. Vanaf 5:00 uur de Waddeneilanden, Friesland, Flevoland, Utrecht, Gelderland en Noord Brabant. Vanaf 7:00 uur voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Limburg. In de loop van de ochtend zal de gladheid verdwijnen.

Wegdektemperatuur

Een handige en leuke informatietool om te bekijken is de website Rijkswaterstaat strooit. Hierop zijn de actuele wegdektemperaturen te zien en ook is te zien waar Rijkswaterstaat aan het strooien is.

Voorbeeld van de kaart op rijkswaterstaatstrooit.nl. De wegdektemperaturen en de route van de (paarse) strooiwagens

Mocht u morgen toch de weg op moeten, wees alert op onzichtbare gladheid. Pas uw snelheid aan, hou afstand, wissel niet onnodig van rijstrook en geef de strooiwagens de ruimte.

Tot zover deze update, laten we hopen dat het meevalt en wees voorzichtig. Graag tot het volgende bericht. Groet Sebastiaan.

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman 2020-2021

(Visited 92 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer