Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Bij deze een live update vanuit de Franse wintersportplaats Peisey-Vallandry op 1600 meter hoogte, ook heb ik wat foto’s en een filmpje toegevoegd van gisteren en vandaag. Peisey-Vallandry is een van de vele dorpen die onderdeel is van het skigebied Les Arcs wat zo’n 200 km aan pistes telt. Sinds de bouw van de Vanoise Express in 2002 is het skigebied van Les Arcs ook verbonden met het skigebied van La Plagne wat 220 km aan pistes telt. Deze verbindingslift is een van de grootste liften van de wereld en is in staat om 200 mensen per cabine te vervoeren. Deze lift overbrugt een afstand van maar liefst 2 km, op een hoogte van 380 meter boven de grond, in minder dan 4 minuten.

De Vanoise Express vanuit Peisey-Vallandry naar de overkant (La Plagne)

Vanuit de Vanoise Express hoog boven het dal hangend uitkijkend op Peisey-Vallandry

Hierdoor is een fantastisch groot skigebied ontstaan met maarliefst 420 km aan pistes. Gezamenlijk heet het gebied nu dan ook Paradiski. Er kan een keuze gemaakt worden om alleen een skipas voor Les Arcs of La Plagne te nemen of een skipas te nemen voor het gehele gebied Paradiski, hier moet dan wel wat extra geld voor neergelegd worden, maar hiermee kun je dan wel kilometers vreten tot je erbij neervalt.

Het leek wel een paradijs gisteren ochtend met zo’n uitzicht vanuit Vallandry (Het hoge puntje rechts is de Mont Blanc 4800 m hoog)

Gisteren was het prachtig warm lente weer in Vallandry (1600 m) . Het was warm en de zon scheen uitbundig. Vandaag was het nog steeds warm, maar er dreef in de loop van de dag steeds meer bewolking binnen dat samenhangt met een opkomend koufront. Inmiddels is het hier ook gaan sneeuwen. De sneeuwcondities zijn hier in de ochtend helemaal top! Zelfs gisteren na een hele warme dag waren er aan het eind van de dag nog geen donkere plekken te zien of gras wat er doorheen kwam. In de middag werd de sneeuw wel wat zachter waardoor de sneeuw wat trager werd. Het werd geen echte slush, maar het was wel wat zwaarder skiën. Dit geldt echter alleen voor de lagere delen van het gebied richting de 1600 meter. De afdalingen bij Vallandry tussen de bomen bleven de hele dag prachtig en goed begaanbaar.

Heerlijk weer gisteren met lenteachtige temperaturen. Er kon zelfs zonder jas geskied worden!

IMG-20160221-WA0005

Puur genieten in dit mooie gebied!

IMG-20160221-WA0007

Tussen de middag was het tijd voor een sneeuwpop naast het chalet!

IMG-20160222-WA0008

In de loop van vandaag dreef er steeds meer bewolking binnen met een naderend koufront

Op de pistes boven de 1800 meter blijft het eigenlijk overal top. Het gebied ligt op zichzelf behoorlijk hoog (1600 tot 3200 meter) en heeft dus over het algemeen weinig last van de hogere temperaturen. Het is hier daarom dan nu ook goed vertoeven voor de echte kilometer vreters! Hier onder nog een video van een mooie afdaling tussen de bomen in Vallandry. Puur genieten hier!

[/fusion_builder_container]

(Visited 262 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer