klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Zojuist is er een persconferentie geweest op de Oostenrijkse televisie aangaande het Covid-19 virus en de wintersport voor aankomend wintersportseizoen.
De regering en WKÖ presenteren vandaag een algemene strategie voor hoe wintertoerisme de Corona-periode tot in de lente zou kunnen overleven.

Skiën, gastronomie, shoppen, wellness, cultuurtoerisme moeten in de winter mogelijk zijn. “Wat in de winter niet mogelijk is, is après-ski”.

Wat is er wel en wat is er niet mogelijk komend seizoen in Oostenrijk?
Dit zijn de regels voor wintersportseizoen in Oostenrijk 2020/2021

 • Après Ski zoals we dat kennen, er zullen flinke restricties zijn. uitbundig feesten en dansen is er dit jaar niet bij. Voor après-ski, d.w.z. de consumptie van drankjes en eten binnen en buiten, zijn zitplaatsen verplicht.
 • Toerisme een belangrijke inkomstenbron en identiteit van Oostenrijk. 78% van de gasten komt uit het Buitenland.
 • In de gondel is een mondkapje verplicht. in de open stoeltjesliften niet, en dit is zo’n 85% van alle liften.
 • Voldoende afstand houden tijdens het wachten voor de lift. Minimaal 1 meter.
 • In skischolen is een maximale groepsgrootte van 10 personen toegestaan ​​op de piste. Mixen tussen groepen is niet toegestaan.
 • Kerstmarkten moeten plaatsvinden met behulp van een veiligheidsconcept., genoeg afstand van elkaar houden is belangrijk.
 • Gratis tests voor skileraren, kerstmarkten toegestaan.
  Bovendien kondigde Köstinger regelmatige tests aan voor restaurantpersoneel en skileraren.

Vooralsnog zijn dit prima berichten voor de wintersporters. De wintersport kan doorgang vinden in Oostenrijk in 2020/2021 maar helaas wel met wat beperkingen. Ik denk dat vele dit wel verwacht hadden of aan hadden zien komen.

Dit soort plaatjes zullen we dus vooralsnog niet meer te zien krijgen.

Hinterglemm
Ilse en Karin tijdens de après-ski in Hinterglemm. Foto: Snowrepublic.nl

Weerhoud jou dit om op wintersport te gaan? Laat het in de reacties weten.

(Visited 2.070 times, 1 visits today)

3 Reactie op “Wintersport in Oostenrijk kan doorgang vinden. Maar zonder Aprè-ski.”

 • Ricardo
  24 september 2020 at 13:03

  Dat zal wel een flinke aderlating voor alle uitbaters van toeristische gelegenheden worden 🥺

 • Monique
  24 september 2020 at 16:24

  Mij niet, want ik hou van de winter in bijna al haar facetten (skiën, snowboarden, langlaufen, sneeuwschoen wandelen en genieten van de regionale keuken). Maar een wachtrij van 1 1/2 kilometer zoals afgelopen zomer voor een skilift 🤔. Misschien wel daarom een ander (ski) gebied selecteren 😉

  • Remco Mienis
   24 september 2020 at 16:46

   Je hebt gelijk Monique. Niet naar het massale gaan, maar eens kijken naar een wat minder populair gebied. Voor de aprè-ski hoef je het namelijk niet meer te doen 😀

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer