Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

image1

Inmiddels zit dag 3 van de trektocht erop en gaan we vandaag aan de 4e dag beginnen. Gisteren liep de temperatuur op tot 10 graden en dat kwam de sneeuw niet ten goede. Wel was het natuurlijk prachtig weer waarbij we ons konden verplaatsen in enkel een baselayer shirt.

image2

Gisteren zijn we verder noordwaarts getrokken rchting de corridor waar we de bergkam zullen oversteken naar de westzijde. Na een mooi plekje gezocht te hebben voor ons bivak volgde een frisse nacht waarbij we werden getrakteerd op een vleugje Aurora Borealis, het noorderlicht. Om 6 uur in de ochtend was het -4 in de tent. Buiten zal het rond de -9 zijn geweest. Inmiddels zijn we op weg naar ons volgende bivak een tevens de laatste aan de oostzijde van de bergkam.

image3

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_container]

(Visited 85 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer