De Oostenrijkse regering heeft zaterdag een tweede lockdown aangekondigd. Deze gaat in vanaf vanaf dinsdag 3 november en geldt de hele maand november. Het idee is dat vanaf december de maatregelen weer afgebouwd kunnen worden. Hieronder een overzicht met de belangrijkste regels met betrekking tot wintersport:

De belangrijkste nieuwe regels lockdown Oostenrijk:

  • Er geldt een avondklok van 20.00 en 6.00 uur.
  • Restaurants, hotels en bars moeten sluiten.
  • Kabelbanen, gondels en liften mogen niet worden gebruikt voor recreatieve doeleinden.
  • Evenementen zijn verboden inclusief kerstmarkten
  • Andere vrijetijdszaken zoals musea, fitness, zwembaden, etc. gaan weer dicht.

Deze regels gaan in vanaf dinsdag 3 november en gelden de hele maand november.


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelAlpen: zeer zacht herfstweer
Volgend artikelAlpen: Vandaag en morgen zeer zacht, dinsdag koufront
Roy is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Als Bachelor heeft hij de opleiding Bodem, Water & Atmosfeer gedaan. Tijdens de Master heeft hij zich verder gespecialiseerd in de richting van hydrologie en meteorologie. Bovendien heeft hij ook veel vakken in Noorwegen gevolgd en onderzoek gedaan op Spitsbergen. Voor Alpenweerman schrijft Roy weerberichten voor de Alpen, geeft lezingen over het weer en maakt skireviews voor skigebieden.

3 REACTIES

  1. Nogmaals laten we hopen dat we mogen en veilig kunnen gaan. Spannende persconferentie aankomende dinsdag hopen dat we het in Nederland en Oostenrijk een beetje onder controle kunnen krijgen.

  2. Hopelijk gaat dat het gewenste pos. resultaat in december geven met dan weer een versoepeling van de maatregelen. Eens kijken hoe zich het hier in Zwitserland verder ontwikkelt en of we ook een lockdown gaan krijgen. Mn in het meer westelijke Wallis (Sion) grote problemen door toename aantal (IC) opname’s en tekort aan IC bedden als ook ziekte door Covid van personeel.

    • Het is allemaal niet best en wij maar denken aan wintersport als het moet slaan we een jaartje over gezondheid is toch altijd het belangrijkste.

Comments are closed.