klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het is dinsdag als Snowrepublic reporters Karin en ondergetekende Ilse arriveren in het regenachtige Lengau bij het mooie familiehotel Lengauer Hof. Tien uur daarvoor vertrokken uit Weert, iets langer onderweg geweest dan verwacht door de altijd leuke wegwerkzaamheden en ‘stau’ in Duitsland maar dat mag de pret niet drukken. Nog even de auto uitpakken en dan kan het avontuur echt beginnen!

Hinterglemm
Ilse en Karin tijdens de après-ski in Hinterglemm. Foto: Snowrepublic.nl

Pistenbully en eten

En die pret begint meteen. Er staat namelijk die avond gelijk een unieke activiteit op het programma. Een ritje met de pistenbully naar de Spielberghaus, een geweldig familie hotel-restaurant waar je heerlijk kunt eten. We verzamelen met andere enthousiaste vakantiegangers op het Staumauer Spielberg pad in Saalbach vanwaar we zullen vertrekken. Na een tijdje komen de bakbeesten aangereden. Waar je ze normaal alleen mag observeren en in de verte de piste ziet prepareren mogen we nu op het gevaarte plaatsnemen, hoe tof is dat! Er is een speciaal ‘bakje’ gemaakt waarin iedereen kan staan. En dan gaan we, het pad is ongeveer 3 kilometer lang en de pistenbully’s hebben geen problemen met de dikke laag sneeuw die er ligt. Het is een geweldige ervaring om op zo’n machtig werktuig te staan. Helaas komt aan alles een eind en is het boven tijd om uit te stappen.

Skicircus
De pistenbully en het startpunt | Credits Karin en Ilse

Kaiserschmarrn en Kaspressknödelsuppe

We worden hartelijk verwelkomt in het hotel-restaurant Spielberghaus. Dit restaurant wordt gerund door familie en wordt van generatie op generatie overgenomen. Op het menu vind je onder andere verschillende fondues (die je van tevoren moet doorgeven) maar ook soepen, Bauerngröst’l, schnitzel, vegetarische gerechten en de welbekende Kaiserschmarrn mit Appelmus. Wij gaan voor de heerlijke Pinzgauer Kaspressknödelsuppe waarna Ilse de Schnitzel “Wiener Art” en Karin de cordonbleu von Schwein uitkiest. We hebben geen spijt van onze beslissing want het smaakt ons beide maar al te goed! Net op het moment dat we denken dat we vol zitten wordt er als toetje kaiserschmarrn aangeboden! Daar kunnen we natuurlijk geen nee tegen zeggen. Dan maar op standje ontploffingsgevaar naar buiten. En ook al zijn we bomvol, ook hier hebben we geen spijt van. Wat een heerlijke Kaiserschmarrn! Nu krijgen we nog maar eens de bevestiging dat we écht in Oostenrijk zijn.


Tip: Lees hier hoe jij zelf de lekkerste Kaiserschmarrn kunt maken


Skircircus
Kaiserschmarrn en Pinzgauer kaspressknödelsuppe | Credits Karin en Ilse

Rodelen

Als kers op de taart gaan we rodelend terug over het Staumauer Spielberg pad naar het beginpunt. Dit is extra leuk doordat het inmiddels donker is, het pad is verlicht maar niet op alle stukken. We kunnen kiezen uit twee soorten rodels, een langzame en een snelle. Natuurlijk kiezen wij de snelle en dit hebben we geweten ook. We gaan zo hard dat af en toe een noodstop nodig is om op het juiste pad te blijven. Het is jammer dat de pistenbully niet meer omhoog gaat want het liefst willen we nog tien keer op de rodel naar beneden zo leuk is het! Maar het is tijd om terug te gaan naar het hotel in Lengau. We zijn te moe voor après-ski dus we besluiten meteen ons bed in te duiken.

Vroege vogels

De volgende dag gaat de wekker op tijd. Na een heerlijk ontbijt in het familiehotel halen we onze snowboards op van een onderhoudsbeurt. Vandaag gaan we namelijk de hele dag de piste op en dus is het wel zo fijn als de boards goed glijden. Lees verder op Snowrepublic.nl

(Visited 178 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer