We hadden al aangekondigd dat we zullen gaan evolueren naar belangrijk warmer weer, ja zelfs zomerweer zou er gaan komen. Deze ontwikkelingen werden de laatste dagen door de modellen alleen maar verder versterkt en het begint er steeds meer op te lijken dat het TopShelf Open van start zal gaan met tropische hitte.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Maandag 8 juni, zeer warme lucht vanuit het zuiden stroomt over de Benelux uit

Vanaf woensdag gaat de hoogtestroming van zuidoost naar zuid draaien en daarmee komt het transport opgang van steeds warmere lucht vanuit het Middellandse Zee gebied. In het weekend worden door de modellen nu temperaturen berekend die gaan oplopen tot 30 a 33 graden en ook de maandag wanneer het Topshelf Open officieel van start gaat lijkt zeer warm (zeg maar rustig heet) te gaan worden. Met een luchttemperatuur die in de middag tot 33 graden of misschien nog wel hoger gaat oplopen wordt het op de tennis courts nog een heel stuk warmer. Gelukkig wordt er op gras gespeeld en niet op “zand”, scheelt weer een paar graden! Voor de tennissers en  tennissters desondanks heel zware omstandigheden temeer ook omdat de lucht vrij veel vocht bevat en dus het zweten tegen gaat.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Maandagmiddag worden temperaturen tot 33 graden berekend.

Inherent aan de hitte en vochtige lucht is ook een toename van de onstabiliteit van de atmosfeer door de dagelijkse gang. Er is dus een kans dat er in de namiddag en avond geïsoleerde buien tot ontwikkeling zouden kunnen komen. Voor details is het nu nog veel te vroeg maar zeker ook iets om even goed in de gaten te houden, iets wat we we de komende dagen dan ook zeker gaan doen en vanaf maandag vanaf locatie. Het beloven dus niet alleen tennis-technisch spannende dagen te gaan worden waarbij er we nu al vrij zeker kunnen zeggen dat er het nodige aan zweet zal gaan vloeien!

Volg het Topshelf Open ook via Topshelf Open Facebook en via Twitter

Webshop Topshelf  – Webshop |  Tosphelf Megastores – Megastores

Ken je ons Instagram profiel al? Zet in de beschrijving van je foto de hashtag #alpenweerman en je foto verschijnt automatisch op onze site. We zullen soms afbeeldingen gebruiken voor onze berichten. Dus stuur maar door die mooie plaatjes.

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelWarm -warmer -tropisch
Volgend artikelWarm (heet) zomerweer in aantocht
Woont in het Duits-talige Oberwallis in Zwitserland. Gefascineerd door het weer en met name het winterweer.