Ben je op zoek naar een mooie bestemming voor een te gekke wintervakantie? Denk dan eens aan het Italiaanse Trentino! Midden in de majestueuze Dolomieten vind je nog echt wilde natuur, maar ook heel veel mogelijkheden voor een relaxte vakantie, zoals sneeuwwandelingen, yoga en wellness. Trentino ligt in het noorden van Italië, tegen de grens met Oostenrijk. Je bent er in het hart van de prachtige Dolomieten, die met hun spitse toppen scherp aftekenen tegen de blauwe lucht.

In de winter is alles bedekt onder een dikke laag sneeuw en wordt de omgeving nog sprookjesachtiger dan het al is. Met al deze natuurpracht om je heen is het onmogelijk om niet in de vakantiemodus te raken.

Genieten in de sneeuw. Foto: Alice Russolo

Ultiem relaxen in de spa

Verwen jezelf met een middagje of misschien zelfs wel een hele dag spa. In Trentino zijn er meerdere spa’s met sauna’s, zwembaden en massages. Met het warme water en met uitzicht op de natuur kom je helemaal tot rust. Nog meer gemak en niet eens je hotel uithoeven om van de spa te genieten? Kies dan één van de vele wellnesshotels.

Gezond voor lijf en leden

Je spieren zijn opgewarmd, je hoofd is ontspannen. Wat past daar beter bij dan een verkwikkende yogales in de bergen?

2018 Ph. Alice Russolo

Op sneeuwschoenen beleef je de omgeving in je eigen tempo

In zo’n mooie omgeving is er natuurlijk niets mooiers dan de frisse berglucht in je opsnuiven, terwijl je van al dat prachtigs om je heen geniet. Om in alle rust de natuur te beleven, bind je de sneeuwschoenen onder en maak je een mooie wandeling. Je kunt een rustige wandeling maken door het dal, of je kiest juist voor een pittige variant die je hoog de bergen in brengt.

Wandelen met sneeuwschoenen © Trentino Marketing – D. Lira

Kies voor een wandeling naar één van de prachtige meren

Extra mooi is een wandeling naar één van de meren van Trentino. Water heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht op mensen, en in bevroren vorm is dat niet anders. Betoverend mooi, met een glimmend laagje ijs en de witte toppen eromheen. Dat mag je niet missen.

Het meer van Santa Giustina © Trentino Marketing – C. Baroni

En vergeet natuurlijk de inwendige mens niet

Laat het duidelijk zijn: Trentino is echt Italiaans. En als de Italianen iets goed kunnen, dan is het wel eten en drinken. Ruim daarvoor dus zeker genoeg tijd in tijdens je vakantie. Een uitgebreid ontbijt, lekkere lunch op de berg, en een aperatief op een terras in de zon, het hoort er allemaal bij. En dan hebben we het natuurlijk nog niet gehad over je diner met een wijn uit de streek.

Geniet van je aperitief in Madonna di Campiglio © Trentino Marketing – G. Panucci

Meer informatie over Trentino

En, hebben je we interesse gewekt? Mooi, dat dacht ik al! Op de website van Trentino lees je nog veel meer over deze prachtige bestemming, de gezellige dorpen, vele activiteiten en meer. Trentino is trouwens makkelijk te bereiken met de auto via Oostenrijk, of pak de trein of het vliegtuig. 

Lees alles over Trentino

LEES OOK:

(Visited 262 times, 1 visits today)