Vanaf 8 juni t/m 14 juni 2015 staat Rosmalen weer in het teken van tennis. Het Topshelf Open is een internationaal tennistoernooi op gras en staat  voor geweldige en spannende dagen. Dit geldt niet alleen voor het tennis maar ook voor het weer.

Zie ook Topshelf Open Webblog: Derde editie belooft succes

Swiss Meteo power
Alpenweerman is meer dan alleen Alpen -winter en wintersportweer expert en dit jaar zullen we met ons team het prestigieuze Topshelf Open tennis evenement weertechnisch vanaf locatie gaan begeleiden om zodoende goed voorbereid te zijn en in te kunnen spelen op meteorologische dwalingen of verrassingen.

In de aanloop naar het toernooi zullen we op locatie in het Autotron te Rosmalen een eigen professioneel weerstation installeren. Dit weerstation zal ons continu alle benodigde weerdata leveren zoals onder andere -temperatuur, -dauwpunt, -luchtvochtigheid en wind. Vanuit de Alpenweerman “meteo-point” zullen deze en nog meer weerdata door ons team verwerkt worden om zo, in combinatie met de -weermodellen -satellietbeelden en radarbeelden vanaf een eigen weerserver, een zo goed mogelijke prognose (nowcasting) te kunnen opmaken.

Naast het weerstation zullen we ter visualisatie een outdoor HD Meteo Webcam installeren. De opnames zullen tezamen met de weerdata van het weerstation via een apart “weather-display” on-line worden gepresenteerd via een eigen weerserver in Zwitserland (Meteo-Oberwallis).

[/fusion_builder_container]

(Visited 425 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!