Vanaf 8 juni t/m 14 juni 2015 staat Rosmalen weer in het teken van tennis. Het Topshelf Open is een internationaal tennistoernooi op gras en staat  voor geweldige en spannende dagen. Dit geldt niet alleen voor het tennis maar ook voor het weer.

Zie ook Topshelf Open Webblog: Derde editie belooft succes

Swiss Meteo power
Alpenweerman is meer dan alleen Alpen -winter en wintersportweer expert en dit jaar zullen we met ons team het prestigieuze Topshelf Open tennis evenement weertechnisch vanaf locatie gaan begeleiden om zodoende goed voorbereid te zijn en in te kunnen spelen op meteorologische dwalingen of verrassingen.

In de aanloop naar het toernooi zullen we op locatie in het Autotron te Rosmalen een eigen professioneel weerstation installeren. Dit weerstation zal ons continu alle benodigde weerdata leveren zoals onder andere -temperatuur, -dauwpunt, -luchtvochtigheid en wind. Vanuit de Alpenweerman “meteo-point” zullen deze en nog meer weerdata door ons team verwerkt worden om zo, in combinatie met de -weermodellen -satellietbeelden en radarbeelden vanaf een eigen weerserver, een zo goed mogelijke prognose (nowcasting) te kunnen opmaken.

Naast het weerstation zullen we ter visualisatie een outdoor HD Meteo Webcam installeren. De opnames zullen tezamen met de weerdata van het weerstation via een apart “weather-display” on-line worden gepresenteerd via een eigen weerserver in Zwitserland (Meteo-Oberwallis).

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Onschuldige cumulus wolken boven Rosmalen (2014)

Het gehele Topshelf Open tennis toernooi met blogs, news en updates is via de website van het Topshelf Open Website te vervolgen. Daarnaast zal Alpenweerman als partner van Topshelf en het TopshelfOpen eveneens ruimschoots aandacht aan het evenement gaan besteden met daarbij natuurlijk vooral aandacht voor de weertechnische kant en weerprognoses -updates.

Meer dan tennis alleen
Overigens is het Topshelf Open meer dan alleen professioneel tennis. De Topshelf Shopping Boulevard biedt ook heel veel leuks. Rondom het sfeervolle horecaplein heeft Topshelf 1500 m2 vol mode, tennis- en sportkleding, accessoires, een impressie van onze wintercollecties en prettige beursaanbiedingen. Vanaf maandag 8 tot en met zondag 14 juni kan er genoten worden van alles wat met tennis te maken heeft, entertainment, activiteiten, super sfeertje en culinair smullen. En dat voor jong en oud.

Zo, nu alleen nog even zorgen dat de weergoden het Topshelf Open goed gezind zullen zijn en ons zullen gaan verwennen met goed tennis-weer. Voor betrouwbare prognoses is het nu nog te vroeg, zodra we echter binnen de enigszins betrouwbare verwachtingstermijn (10 dagen) komen zullen we er aandacht aan gaan besteden. Tot zover deze eerste update, later meer tennis (weer) en wie weet tot ziens op het TopShelfOpen in Rosmalen…

Volg het TopshelfOpen ook via TopshelfOpen Facebook en via Twitter

Webshop Topshelf  – Webshop |  Tosphelf Megastores – Megastores[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelKoufront, opnieuw Wettersturz -sneeuw
Volgend artikelWachten op de zomer in Scandinavië
Woont in het Duits-talige Oberwallis in Zwitserland. Gefascineerd door het weer en met name het winterweer.