Op maandag 8 juni start het Topshelf Open tennis spektakel in Rosmalen en de voorbereidingen zijn momenteel in volle gang. Dat geldt ook voor de voorbereidingen ten aanzien van de weer technische kant van het geheel. Deze dagen zijn we hier in Zwitserland –Oberwallis bezig met de testfase van het weerstation,  -software en -verbindingen (via de MeteoOberwallis server). Tot zover verloopt dit probleemloos en we voorzien geen problemen om tijdig op 8 juni in Rosmalen met ons team operationeel te kunnen zijn.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Testen hardware en software (Davis VUE weerstation op voorgrond)

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Test Davis Vantage VUE, deze wordt via een datalogger aan Meteo PC gekoppeld en vervolgens doorgesluisd op weerserver van Meteo-Oberwallis / Alpenweerman)Het weer kunnen ook wij niet “maken”, wel kunnen we proberen om met de beschikbare weerdata en weermodellen een zo nauwkeurig mogelijke weer prognose op te stellen. Daarnaast kunnen we van minuut tot minuut de ontwikkelingen in de atmosfeer vervolgen en daarop waar nodig anticiperen.

Eerste globale prognose
Interessant is natuurlijk om te weten wat de atmosfeer gaat doen tijdens het Topshelf Open. Op de termijn van 14 dagen is het natuurlijk absurd om nu al een gedetailleerde prognose op te stellen die ook nog eens betrouwbaar is. Onder het motto van “wie niet waagt die niet wint” gaan we toch onze nek eens uitsteken en kijken wat de weermodellen ons op dit moment voorschotelen.

Zoals ik de laatste dagen in de dagelijkse weerberichten  al liet doorschemeren is er een reële kans dat we begin püntlich met de start van de meteorologische zomer op 1 juni uit een ander “zomers” vaatje gaan tappen. Hogedruk lijkt die tijd te gaan domineren en depressies worden geleidelijk gedwongen een steeds noordelijkere koers te volgen. Dat betekent “rust” in de atmosfeer, droog weer, zon en oplopende temperaturen. Deze trend wordt zowel zowel door het Amerikaanse als Europese model gesimuleerd en met temperaturen van 23 tot 25 graden en mogelijk nog hoger wordt het dan gewoon heerlijk zomerweer.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] ECMWF diverse (ensemble) berekeningen -zomers !  – Bron Weerplaza.nl

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] ECMWF diverse (ensemble) berekeningen -zomers ! -Bron Weerplaza.nl

Wel zien we dat binnen het bastion van hogedruk kleinere verstoringen in de bovenlucht voor instabiliteit zouden kunnen gaan zorgen. Op deze termijn valt hier echter nog niets zinnigs over te zeggen. Alles valt en staat uiteindelijk met de precieze positie van de sturende drukgebieden. Gezien echter het feit dat de polaire jetstream (straalstroom) en depressies een veel noordelijkere koers gaan volgen en de hogedruk zich over grote delen van Europa gaat manifesteren ben ik vol vertrouwen dat we in de aanloop naar en tijdens het Topshelf Open naar een meer zomers weertype zullen gaan evolueren. Natuurlijk nog wel even de bekende slag om de arm houden. De komende dagen meer….

Het Topshelf Open is een internationaal tennistoernooi op gras en staat  voor geweldige en spannende dagen. De Topshelf Shopping Boulevard biedt ook heel veel leuks. Rondom het sfeervolle horecaplein heeft Topshelf 1500 m2 vol mode, tennis- en sportkleding, accessoires, een impressie van onze wintercollecties en prettige beursaanbiedingen. Vanaf maandag 8 tot en met zondag 14 juni kan er genoten worden van alles wat met tennis te maken heeft, entertainment, activiteiten, super sfeertje en culinair smullen. En dat voor jong en oud.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Topshelf Open 2014

Volg het TopshelfOpen ook via TopshelfOpen Facebook en via Twitter

Webshop Topshelf  – Webshop |  Tosphelf Megastores – Megastores

Ken je ons Instagram profiel al? Zet in de beschrijving van je foto de hashtag #alpenweerman en je foto verschijnt automatisch op onze site. We zullen soms afbeeldingen gebruiken voor onze berichten. Dus stuur maar door die mooie plaatjes.

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK