Advertentie



 

Het grootste deel van de Nederlanders heeft de wintersport er weer op zitten. Tijd voor een lijstje van de grootste ergernissen van wintersport seizoen 2019-2020. Na een klein marktonderzoek gedaan te hebben volgt hier een top 6.

Wind.


De wind speelde dit seizoen een hele grote rol tijdens vele wintersport vakanties. Met name in de hoger gelegen gebieden hebben wij veel reacties vernomen van de irritante wind. Dit kwam met name door de stormen die ook de lage landen bezochten en zeer veel invloed hadden op de Alpen.

Te warm.


Dat dit een zachte winter zou worden had weerman Roy al zeer kundig voorspeldt eind 2019. Met terugwerkende kracht kan ik alleen maar zeggen: Chappeau Roy! Hij schreef onder andere op 18 oktober 2019:
Een trend van zachtere winters lijkt niet te ontkennen en de seizoensverwachtingen laten deze winter een sterker signaal zien dan voorgaande jaren. We verwachten daarom een zachte tot zeer zachte winter gemiddeld genomen over de hele linie.” Spot on Roy!

Regelmatig zijn de temperaturen boven de 10 graden uitgekomen met zelfs uitschieters tot plus 20 graden. Veel te warm voor een maand als februari. Aan de terugtrekkende sneeuw op de daken was het vaak goed te zien. We hebben het ermee moeten doen. De wat zachtere sneeuw, vroeg in de middag op terras zitten en de hopen sneeuw als ‘benenbrekers’ op weg naar het dal aan het einde van de middag. Het was niet anders.

Duur.


Met name de skipassen zijn dit jaar weer duurder geworden. Gemiddeld betaal je voor een skipas 275 tot ver over de 300 Euro voor een skipas van 6 dagen. Een stijging in prijs van gemiddeld 10 euro. Ook de alcoholische dranken zijn wat met de prijs omhoog gegaan horen we om ons heen. Of heeft de Nederlander gewoonweg minder te besteden?

Onervaren wintersporters.


Deze irritatie hebben we merendeels ontvangen van mensen die naar het Sauerland afgereisd waren. Dit is ook een feit wat inherent is aan het gebied. Vele dagjesmensen komen hier, of mensen die voor de eerste keer gaan wintersporten. Bedrijfsuitjes, groepen mensen die denken wel te kunnen skiën zonder enige vorm van les gehad te hebben zorgen regelmatig voor onveilige situaties.

Verboden te roken in de après ski.

Sinds dit seizoen is het verboden om te roken in de horecagelegenheden in Oostenrijk. Vele mensen dachten dat dit wel mee zou vallen omdat er toch niet gecontroleerd zou worden. Nou, nergens wordt er meer gerookt. Grote bordjes ‘Rauchen Verboten’ hangen er op de ramen. Voor vele wintersporters is dit toch een gemis. De geur, de hele entourage, en sfeer verdween voor enkele ondervraagde mensen. Ben jij het hiermee eens?

Altijd weer dat prikken.


Waar een wintersporter een hekel aan heeft en ieder jaar weer terugkomt is het ‘prikken’ op de vlakke stukken. Met namen wanneer je een snowboarder bent kan dit voor best wat frustratie zorgen. Dan hoop je maar dat je een skiër in de groep hebt die je even kan voorttrekken. Deze vlakke stukken zijn over het algemeen bekend, maar als er ook niet zo heel veel sneeuw valt kunnen de bully’s ook geen bergen sneeuw verzetten om het iets meer te laten glooien. Kortom, je doet hier niets aan.

De laatste 4 van de top 10 zijn over het algemeen meer ergernissen van alle tijden, dus zet ik deze ook even apart neer.

Die skischoenen altijd.

In de ochtend, je bent nog stijf van de dag ervoor. De drank zit nog in je benen en dan zit je op het bankje om die stijve skischoenen aan te trekken. Komop, even doorduwen, ja bijna.. Het zweet staat al op je hoofd als je de eerste aan hebt gekregen. Nu, de volgende. Wat een crime iedere ochtend.

Ski bussen.

Wanneer je rond 08:50uur in de ochtend de bus neemt en jouw halte ongeveer op 3/4 van de bus route ligt, kun je te maken krijgen met overvolle skibussen. Dringen geblazen. Je krijgt het al warmer en benauwder omdat je ook nog moet staan en er iemand anders tegen je aan leunt, alsof jij een muur bent waar diegene wel even lekker tegenaan kan gaat staan. Bijna gefokt stap je die bus uit.

Met de auto.

Het lijkt wel -trouwens het is zo- dat er altijd aan de weg gewerkt wordt in Duitsland. Wanneer je even het verkeerde tijdsslot pakt heb je kans dat je vast komt te staan. Afgelopen seizoen viel het enorm mee met het omdoen van de sneeuwkettingen inde meeste gebieden. de wisseldagen waren ten opzichte van voorgaande jaren zonder al te veel problemen verlopen. De kans dat je in de file staat wanneer je met de auto gaat, tja, daar kom je gewoon niet onderuit. Reken erop en geniet van de reis.

Gesloopt thuis komen.

Heerlijk opgeladen kom je weer thuis….. 😉

(Visited 2.690 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier