Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: een tussenhoog zorgt voor een tijdelijke weersverbetering. Vanaf morgen krijgen we  weer te maken met de invloed van Atlantische storingen die eest nog vrij koele maar vanaf het weekend steeds warmere lucht aanvoeren.

Foto frontpage – Flims -Laax (Zwitserland)

Gisteren werd de nog aanwezige warmere lucht ook in de oostelijke Alpen opgeruimd, dit ging gepaard met regen(buien) en veel bewolking. In de in gestroomde koudere polaire lucht kon het vannacht onder een deels heldere hemel goed afkoelen. De laagste temperaturen werden in de hoger gelegen dalen gemeten. Koudegat Glattalp kwam tot -13.6 graden en was daarmee het koudste plekje in de Alpen. Echter ook elders vroor het vannacht op uitgebreide schaal licht tot matig. Overigens was het gisteren ook in het oosten van Duitsland “winters” koud en boven de circa 500 meter viel daar de neerslag gewoon in de vorm van sneeuw. Zo viel er op de Fichtelberg (Erzgebirge) een dik pak sneeuw van 20cm.

[/fusion_builder_container]

(Visited 453 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer