Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Tirol sluit skigebieden

Het Corona-virus strooit flink wat roet in het eten dit skiseizoen. Na de Italiaanse skigebieden volgden ook snel maatregelen in de andere landen. Gisterenavond kregen we al de melding binnen dat Ischgl voor 14 dagen de liften gaat sluiten. Vandaag komt via de TT (Tiroler Tageszeitung) de melding dat vanaf 16 maart alle liften in de regio Tirol sluiten voor de rest van het seizoen. 

Tirol sluit skigebieden met ingang vanaf 16 maart

Ik begin alvast met even een linkje naar het betreffende artikel in de Tiroler Tageszeitung.
En nee het gaat helaas niet over een tijdelijke maatregel, het skiseizoen is ook in Tirol gedaan voor dit winterseizoen. Ook de hotels moeten de deuren sluiten.

Deze boodschap vinden we vandaag op de website van Ischgl.

Het Paznauntal, waar gisteren Kappl, See en Galtür nog de liften open gingen houden, heeft vandaag ook aangekondigd dat het skiseizoen erop zit voor 2020. Meer daarover vind je op deze pagina.

22:00uur Update 12/03:

Ook alle skigebieden in Salzburg zullen de deuren sluiten is zojuist bekend gemaakt. Vanuit dit liveblog kunnen we het volgende halen:
“We moeten nu allemaal een bijdrage leveren om het virus zo goed als mogelijk te vertragen, en zo de gezondheid van onze gasten, de bevolking in de regios’s en dus ook de werknemers te beschermen. Gezondheid staat boven alles.”

“Wij zijn gastheren met onze hele ziel en zaligheid, en willen daarom het beste voor onze gasten.”

Helaas betekent dit dat alle gebieden sluiten voor dit seizoen.
Meerdere info nog niet bekend. (niet zeker of alle skigebieden in het hele Salzburgerland hier ook bij zitten)

Update 13/03

Zojuist is ook bekend gemaakt dat Vorarlberg deze beslissing ook heeft genomen om alles per aanstaande zondag te gaan sluiten voor alles gasten.
De liften draaien een laatste dag op 15 maart, op 16 maart is het dan tijd voor een rustige uittocht.
Update 13/03 net raakt ook bekend dat Karinthië en Steiermark de liften sluiten vanaf 15/03. Hierdoor kan je nergens meer gaan skiën in Oostenrijk. 

(Visited 5.826 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Tirol, Voralberg en Salzburgerland sluiten skigebieden voor het seizoen!”

 • Jeroen
  12 maart 2020 at 21:14

  Dat is balen voor iedereen die nog mag gaan. Hopelijk komen we snel van virus af in de wereld.

 • Hans
  13 maart 2020 at 14:32

  Kleinwalsertal gaat ook dicht!
  WHAT IS THE SITUATION IN KLEINWALSERTAL?
  It is with a heavy heart that we have to announce that the ski areas in Kleinwalsertal will be closing with the end of Sunday the 15th of March 2020 and all accommodation facilities will be closing on Monday the 16th of March 2020. The closure is based on the Epidemic Law and is applicable in all of Vorarlberg.
  The health of our guests, employees and the entire valley population is our top priority!
  There is currently no confirmed case of the disease in our region.
  Bron: https://www.kleinwalsertal.com/en/Current-and-Service/Up-to-date/Info-Coronavirus

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer