Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Tirol sluit skigebieden

Het Corona-virus strooit flink wat roet in het eten dit skiseizoen. Na de Italiaanse skigebieden volgden ook snel maatregelen in de andere landen. Gisterenavond kregen we al de melding binnen dat Ischgl voor 14 dagen de liften gaat sluiten. Vandaag komt via de TT (Tiroler Tageszeitung) de melding dat vanaf 16 maart alle liften in de regio Tirol sluiten voor de rest van het seizoen. 

Tirol sluit skigebieden met ingang vanaf 16 maart

Ik begin alvast met even een linkje naar het betreffende artikel in de Tiroler Tageszeitung.
En nee het gaat helaas niet over een tijdelijke maatregel, het skiseizoen is ook in Tirol gedaan voor dit winterseizoen. Ook de hotels moeten de deuren sluiten.

Deze boodschap vinden we vandaag op de website van Ischgl.

Het Paznauntal, waar gisteren Kappl, See en Galtür nog de liften open gingen houden, heeft vandaag ook aangekondigd dat het skiseizoen erop zit voor 2020. Meer daarover vind je op deze pagina.

22:00uur Update 12/03:

Ook alle skigebieden in Salzburg zullen de deuren sluiten is zojuist bekend gemaakt. Vanuit dit liveblog kunnen we het volgende halen:
“We moeten nu allemaal een bijdrage leveren om het virus zo goed als mogelijk te vertragen, en zo de gezondheid van onze gasten, de bevolking in de regios’s en dus ook de werknemers te beschermen. Gezondheid staat boven alles.”

“Wij zijn gastheren met onze hele ziel en zaligheid, en willen daarom het beste voor onze gasten.”

Helaas betekent dit dat alle gebieden sluiten voor dit seizoen.
Meerdere info nog niet bekend. (niet zeker of alle skigebieden in het hele Salzburgerland hier ook bij zitten)

Update 13/03

Zojuist is ook bekend gemaakt dat Vorarlberg deze beslissing ook heeft genomen om alles per aanstaande zondag te gaan sluiten voor alles gasten.
De liften draaien een laatste dag op 15 maart, op 16 maart is het dan tijd voor een rustige uittocht.
Update 13/03 net raakt ook bekend dat Karinthië en Steiermark de liften sluiten vanaf 15/03. Hierdoor kan je nergens meer gaan skiën in Oostenrijk. 

(Visited 5.869 times, 1 visits today)
Advertentie

2 Reactie op “Tirol, Voralberg en Salzburgerland sluiten skigebieden voor het seizoen!”

 • Jeroen
  12 maart 2020 at 21:14

  Dat is balen voor iedereen die nog mag gaan. Hopelijk komen we snel van virus af in de wereld.

 • Hans
  13 maart 2020 at 14:32

  Kleinwalsertal gaat ook dicht!
  WHAT IS THE SITUATION IN KLEINWALSERTAL?
  It is with a heavy heart that we have to announce that the ski areas in Kleinwalsertal will be closing with the end of Sunday the 15th of March 2020 and all accommodation facilities will be closing on Monday the 16th of March 2020. The closure is based on the Epidemic Law and is applicable in all of Vorarlberg.
  The health of our guests, employees and the entire valley population is our top priority!
  There is currently no confirmed case of the disease in our region.
  Bron: https://www.kleinwalsertal.com/en/Current-and-Service/Up-to-date/Info-Coronavirus

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier