Tirol sluit skigebieden

Het Corona-virus strooit flink wat roet in het eten dit skiseizoen. Na de Italiaanse skigebieden volgden ook snel maatregelen in de andere landen. Gisterenavond kregen we al de melding binnen dat Ischgl voor 14 dagen de liften gaat sluiten. Vandaag komt via de TT (Tiroler Tageszeitung) de melding dat vanaf 16 maart alle liften in de regio Tirol sluiten voor de rest van het seizoen. 

Tirol sluit skigebieden met ingang vanaf 16 maart

Ik begin alvast met even een linkje naar het betreffende artikel in de Tiroler Tageszeitung.
En nee het gaat helaas niet over een tijdelijke maatregel, het skiseizoen is ook in Tirol gedaan voor dit winterseizoen. Ook de hotels moeten de deuren sluiten.

Deze boodschap vinden we vandaag op de website van Ischgl.

Het Paznauntal, waar gisteren Kappl, See en Galtür nog de liften open gingen houden, heeft vandaag ook aangekondigd dat het skiseizoen erop zit voor 2020. Meer daarover vind je op deze pagina.

22:00uur Update 12/03:

Ook alle skigebieden in Salzburg zullen de deuren sluiten is zojuist bekend gemaakt. Vanuit dit liveblog kunnen we het volgende halen:
“We moeten nu allemaal een bijdrage leveren om het virus zo goed als mogelijk te vertragen, en zo de gezondheid van onze gasten, de bevolking in de regios’s en dus ook de werknemers te beschermen. Gezondheid staat boven alles.”

“Wij zijn gastheren met onze hele ziel en zaligheid, en willen daarom het beste voor onze gasten.”

Helaas betekent dit dat alle gebieden sluiten voor dit seizoen.
Meerdere info nog niet bekend. (niet zeker of alle skigebieden in het hele Salzburgerland hier ook bij zitten)

Update 13/03

Zojuist is ook bekend gemaakt dat Vorarlberg deze beslissing ook heeft genomen om alles per aanstaande zondag te gaan sluiten voor alles gasten.
De liften draaien een laatste dag op 15 maart, op 16 maart is het dan tijd voor een rustige uittocht.
Update 13/03 net raakt ook bekend dat Karinthië en Steiermark de liften sluiten vanaf 15/03. Hierdoor kan je nergens meer gaan skiën in Oostenrijk. 

(Visited 5.842 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Tirol, Voralberg en Salzburgerland sluiten skigebieden voor het seizoen!”

 • Jeroen
  12 maart 2020 at 21:14

  Dat is balen voor iedereen die nog mag gaan. Hopelijk komen we snel van virus af in de wereld.

 • Hans
  13 maart 2020 at 14:32

  Kleinwalsertal gaat ook dicht!
  WHAT IS THE SITUATION IN KLEINWALSERTAL?
  It is with a heavy heart that we have to announce that the ski areas in Kleinwalsertal will be closing with the end of Sunday the 15th of March 2020 and all accommodation facilities will be closing on Monday the 16th of March 2020. The closure is based on the Epidemic Law and is applicable in all of Vorarlberg.
  The health of our guests, employees and the entire valley population is our top priority!
  There is currently no confirmed case of the disease in our region.
  Bron: https://www.kleinwalsertal.com/en/Current-and-Service/Up-to-date/Info-Coronavirus

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer