Hou je van een afwisselende wintervakantie? Denk dan eens aan Innsbruck! Want daar is zowel in de zomer als in de winter van alles te beleven. Innsbruck trekt daarom reizigers, vakantiegangers en wintersporters die zich uitleven in de prachtige natuur, maar ook houden van alles wat een stad te bieden heeft. Vanuit de hoofdstad van Tirol kun je prachtige wandelingen maken.

In de winter zijn er een aantal speciale winterwandelingen uitgezet. Daarmee geniet je van de stilte en de pracht van de witte wereld om je heen. We hebben er ter inspiratie een aantal voor je op een rij gezet. Lees snel verder!

Lees meer over winterwandelen in Innsbruck en bekijk alle wandelroutes

Maak prachtige wandelingen door de sneeuw. Copyright: Innsbruck Tourismus

Winterwandelen in Innsbruck is voor iedereen

Er is niets zo ontspannend dan heerlijk wandelen door het witte en sprookjesachtige landschap. Bij het winterwandelen gaat het er namelijk gemoedelijk aan toe. De routes lopen over geprepareerde paden en kennen niet al te veel stijging. Trek gewone stevige schoenen aan en je hebt een prima uitrusting voor de vele verschillende winterwandelroutes rond Innsbruck. De meeste van de routes zijn trouwens ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Winterwandelen is dus iets anders dan sneeuwschoenwandelen. Sneeuwschoenen zijn een soort rackets die je onder je schoenen bindt en waarmee je door diepe sneeuw kunt lopen. Winterwandelen is een geweldige afwisseling van het skiën. En oh ja: we raden natuurlijk altijd aan om een stop te maken in een gezellige berghut onderweg. Dat is pas echt op en top genieten. 

Het verschil tussen winterwandelen en sneeuwschoenwandelen. Innsbruck Tourismus / Christian Vorhofer

Wandelroute voor culinaire genieters in Wildermieming

Wat voelt er nog meer als vakantie dan een ontspannen wandeling gecombineerd met lekker eten en drinken? Niks toch! Tijdens deze wandeling op het Mieminger Plateau worden alle zintuigen geprikkeld. Je ademt de frisse lucht en kijkt ver uit over het plateau, terwijl je het winterzonnetje op je gezicht voelt schijnen. Maar dat is nog niet alles.

Onder het mom van “Es isch offen“ (Tirools voor “Kom binnen“) wandel je langs elf verschillende plekken met een culinair thema. Ga langs boerderijwinkels met zelfgemaakte sappen, jam, schnaps en natuurlijk allerlei soorten kazen. Vergeet niet om iets mee te nemen voor thuis. Of in ieder geval tot na je wandeling, want of je al deze lekkernijen zo lang kunt weerstaan….

Check hier de routebeschrijving van de wandeling

Genieten op de Genuss-Route. Copyright: Innsbruck Tourismus

Maak een korte wandeling op de Patscherkofel

Even er lekker op uit, maar zonder al te zware inspanning? Dan doe je deze gemakkelijke en niet al te lange wandelin. Ga omhoog met de Patscherkofelbaan naar bijna 2.000 meter hoogte. Hier heb je al een prachtig uitzicht, maar dat wordt alleen maar mooier als je in zuidelijke richting omhoog wandelt naar de top van de Patscherkofel.

Je loopt over een pad met veel mooie uitzichten en op de top heb je een 360 graden panorama over de bergen van Tirol. 

Check hier de routebeschrijving

Winterwandelen met het hele gezin. Copyright: Innsbruck Tourismus / Innsbrucker Nordkettenbahnen

Wandeling naar de Simmeringalm voor een gezellige stop

Een wandeling is niet compleet zonder een stop bij een gezellige berghut. Dat treft, want je kunt het hele jaar terecht bij de gezellige Simmeringalm. Vanaf de hut op 1.813 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht op het Sonnenplateau Mieming en tot ver in het Inntal. De omgeving van de hut is prachtig en nodigt je uit om nog een extra rondje te wandelen.

Eenmaal aangekomen geniet je natuurlijk van de lokale specialiteiten. Vanaf de parkeerplaats Grünberg in Obsteig duurt de klim ongeveer tweeënhalf uur.

Check hier de routebeschrijving

Lekker relaxt wandelen over de paden. Copyright: Innsbruck Tourismus / Vorhofer

Meer over Innsbruck lees je op de website

Ben je al eens in Innsbruck geweest? Deze leuke winterbestemming wacht op je. Adem de heerlijk frisse lucht in tijdens je wandeling door het winterse sneeuwlandschap. Wist je dat je ook nog eens gebruik kunt maken van het gratis activiteitenprogramma met gecertificeerde bergwandelgidsen? Dat geldt zowel voor winterwandel- en sneeuwschoentochten, maar ook als je gaat langlaufen wanneer je gebruik maakt van de Innsbruck Welcome Card.

Lees snel verder over alle mogelijkheden en boek je vakantie naar Innsbruck.

Lees meer over winterwandelen in Innsbruck, de Welcome Card en bekijk alle wandelroutes

Alle foto’s: Innsbruck Tourismus

(Visited 482 times, 1 visits today)