Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie
Onder een vlakke drukverdeling stroomt onder invloed van een Frans lagedrukgebied vochtige en vrij warme lucht over de Alpen uit. Vanuit het noorden nadert een koufront welke de komende nacht de Alpen binnen trekt en waarachter drogere maar ook koelere lucht volgt.

Gisteren bereikte een eerste (zwakke) storing vanuit het westen de Alpen en zorgde ervoor dat de Franse en westelijke Zwitserse Alpen al met meer (hoge) bewolking en wat licht neerslag te maken kregen. De oostelijke Alpen konden ook gisteren nog een keer profiteren van mooi weer en over het algemeen was het er zonnig. De temperaturen lagen op een heel aangenaam en deels weer zomers niveau. Zo werden het in het Zwitserse Grüsch 25 graden en in het Oostenrijkse Andau steeg het kwik in de middag naar 28.3 graden.

[/fusion_builder_container]

(Visited 183 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer