Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In de periode van 28 maart  tot 4 april 2015 heeft “Surviking”  in de Noorse bergen (Buskerud -Telemark) weer een wintertrektocht  gehouden.  Alpenweerman was erbij ter ondersteuning van  de  dagelijkse “weather breefings”.

Blefjell /oostelijke Telemark
Locatie Blefjell / 59°48’0″ N und 9°10’0″ E
Hoogte /Altitude 300m – 1300m

Na de eerste opstartperikelen hebben de “survikings” hun bestemming bereikt. Er lag meer dan 150cm sneeuw tegen de hut, dus die moest eerst eventjes worden uitgegraven. Ook de vuurplaats was door de 150cm hoge sneeuw bedekt. Dat werd dus graven. Je moet je simpel voorstellen dat je met een vuurplaats wel tot de bodem moet graven anders zakt natuurlijk het vuur steeds dieper en dieper. Resultaat was dus een anderhalve meter diepe kuil graven:)

Je kunt alles over de trektocht nog eens nalezen via de categorie Noorwegen.

Inschrijving trektocht herfst geopend.
De inschrijving voor de trektocht komende herfst al gestart. Wil je mee? kijk dan op http://surviking.nl/herfst-trektocht-noorwegen voor alle informatie. Het is de moeite waard!

Hieronder vindt je een mooie fotoreportage van de trektocht.

(Visited 360 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

3 Reactie op “Terugblik Surviking sneeuwschoen trektocht in Noorwegen”

 • Johann
  7 april 2015 at 20:37

  Heerlijke beelden. Thx Surviking!

 • Maaike
  8 april 2015 at 11:26

  Wat een schitterende foto’s!
  Hebben jullie het zo getroffen met het weer of is het vaak in Noorwegen dit weertype?

 • Maurice van den Boogaard | Surviking.nl
  15 juni 2015 at 10:28

  Eind maart komt het vaker voor dat de condities vergelijkbaar zijn maar de geluksfactor speelt zeker een rol. De hele week zulk weer was voor ons ook een verassing. Het zorgde in ieder geval voor vrolijke gezichten en mooie plaatjes 🙂

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer