De berichten over Oostenrijk zijn momenteel “ hot news” , dus dacht ik laat ik maar weer eens wat gaan updaten vanuit het Paznauntal.
Terug van weggeweest…. en wat valt er een hoop sneeuw. Het hele weekend vielen er alle mooie vlokjes uit de lucht, maar het ergste betrof toch het oosten en noorden van Tirol. Dus geen zorgen dacht ik toen ik naar mijn auto liep, om vervolgens totaal verrast te zijn dat mijn auto dus helemaal ingesneeuwd zat. Zelfs het portier kreeg ik niet open. Paniek alom want mijn sneeuwbezem lag natuurlijk……in de auto! Typisch dat zoiets nu altijd mij overkomt. Dus te voet verder en gelukkig heb ik het niet zo ver naar mijn werk. Maar sneeuw blijft toch een vorm van water en als je schoenen niet helemaal waterdicht zijn dan kun je toch natte en koude voeten krijgen. Ik heb weer wat geleerd ☺

Maar dan vandaag, 9 januari 2019, viel het hier dus ook met miljoenen vlokjes tegelijk uit de lucht. Snel opstaan, warme koffie, goed aankleden en naar buiten. Enkel het geluid van de sneeuwschuivers, het slechte zicht en de 25 cm verse sneeuw wijzen erop dat het al een paar uur heeft gesneeuwd. Mooi, erg mooi maar toch altijd ook weer spannend. Want ondanks alle mooie plaatjes bestaat er ook gevaar.

Gevaar voor lawines waardoor wegen en soms complete dorpen van de buitenwereld worden afgesloten. Stroomuitval hoort hier ook bij, misschien leuk voor een paar uur maar naderhand mag de zon wel weer gaan schijnen. Ik heb echt te doen met de inwoners die op dit moment zijn ingesneeuwd en respect voor de lawinecommissies die voor ieders veiligheid zorgen, en urenlang vergaderen of wegen / dorpen worden afgesloten. Hulpverleners, mensen van het leger, ambulancebroeders enz enz… Met zoveel sneeuw is het belangrijk dat we deze mensen in onze omgeving hebben.

Met mijn sneeuwbezem ( die had ik inmiddels veilig gesteld ) op weg naar de auto en aan de slag. Na een kleine 20 minuten sneeuwruimen besloot ik toch op pad te gaan om boodschappen te doen en koffie te gaan drinken met mijn twee lieve dochters. Maar ook dat werd nog een heel avontuur. Hoe baan je jezelf een weg door 25cm sneeuw……. 1 ) rustig gas geven 2) niet in paniek raken 3) nog een beetje meer gas…. 4) nog een beetje meer en dan gaat het vanzelf. Phoe , een Oostenrijker zou zeggen “geschafft” ! Want wanneer je eenmaal aan het rollen bent, komt het goed. Beetje bergje op, maar dan moet je dus ook naar beneden. Het was alweer even geleden dat ik in zoveel sneeuw had gereden maar bijgebleven is me altijd dat er weinig fout kan gaan wanneer je in de eerste versnelling naar beneden rijdt. En zo ging het ook, geen vuiltje aan de lucht…het ging best goed. Later deze middag werd het wat rustiger met de sneeuwval, ging ik nog even op pad om een paar foto’s te maken en genoot bij het zien van sleeënde kinderen, sneeuwbalgevechten en stiekem toch ook van een auto die niet voorruit kwam.

Terwijl ik mijn auto weer veilig voor het huis parkeer ben ik me ervan bewust dat ik me dit de volgende keer bespaar. De auto laat ik dan thuis, want je geniet toch veel meer van alles om je heen wanneer je met dit weer gaat wandelen….. De voorspellingen laat ik over aan Alpenweerman, maar volgens mij krijgen we in het weekend opnieuw een witte deken…
De avond valt, het is nu droog, de lampjes die in het dorpje See branden en verlichten een prachtig winters tafereel, alsof het uit een sprookjesboek komt.

Fijne avond iedereen en sneeuwrijke groetjes uit See
,

Indra

(Visited 1.152 times, 1 visits today)

5 Reactie op “Terug van weggeweest in een “ Dijk van sneeuw””

 • Johann
  9 januari 2019 at 22:13

  Mooie blog en plaatjes Indra. Thx for sharing. Winterse groeten uit Oberwallis

 • Tjarco Marian Kyano van den Boogaard
  9 januari 2019 at 22:28

  Leuke en .mooie blog!! Super leuke sneeuw plaatjes ook… heerlijk!!!!
  Succes verder met bloggen… we volgen t graag!! Groetjes uit Veghel

 • Marianne
  9 januari 2019 at 22:36

  Mooi geschreven Indra en heel mooie fotos’s .Dank je wel om ons in Belgie een mooi beeld te geven van See in Oostenrijk

 • marco
  9 januari 2019 at 22:47

  Heerlijk hoor!!.. zoiets maak je niet vaak mee in Oostenrijk hoe de natuur zich nu van zich laat horen zeg… allemachtig.

 • Dennis
  9 januari 2019 at 22:58

  Hoi Indra,

  Wat leuk om je stukje te lezen. En dat net nadat wij zijn vertrokken uit See.
  Als wij de beelden op de webcam zien dan is daar direct het gevoel van heimwee.

  Tot de volgende “update”.
  O ja, als je die mooie voetbalmuts wil heb en dan zeg het even. Dan sturen wij hem naar je op 🤪

  Gr. Dennis

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer