Surviking | Vooruitblik Trektocht Noorwegen

Over 1 week is het zover, dan organiseert Surviking wederom een trektocht door Noorwegen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Routeplanning, gearcheck, en logistiek zijn oa. de zaken die hieraan vooraf gaan. De weersverwachting speelt een belangrijke rol bij de voorbereiding. Nu is 2 weken vooruit kijken niet echt betrouwbaar maar met nog een weekje voor de boeg valt er wellicht toch iets te zeggen over het weer. Daarover later meer.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

surviking-voorbereiding
De slaapzakken, rugzakken, thermosflessen & branders van de merken Mountain Hardware, Lowe Alpine en Primus

De voedselpakketten die zijn samengesteld door buitensportvoeding.nl worden alvast weer gesorteerd voor de deelnemers, de spullen geteld die mee moeten etc. Naast alle materialen waarin Surviking faciliteert moeten de gidsen ook hun eigen spullen op orde hebben. Porto’s, Spot connect, branders, thermosflessen etc. worden getest van te voren. Nog een paar dagen dan vertrekken ze richting Noorwegen. Surviking zal Alpenweerman regelmatig op de hoogte houden gedurende deze week d.m.v. korte blog’s en/of foto’s. In het verleden heeft dit al prachtige plaatjes opgeleverd. Tevens zullen wij als Alpenweerman de gidsen van Surviking regelmatig voorzien van de laatste weerdata.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Voedselpakketten samengesteld door buitensportvoeding.nl
Voedselpakketten samengesteld door buitensportvoeding.nl

Het weer in Scandinavië

 

Het weer in grote delen van Scandinavië wordt deze week bepaald door een krachtig hoog met kern boven Zweden en Noorwegen. Na een tijdelijk weersverslechtering door een zuidelijk langstrekkend hoogtelaag gaat het weer in het zuiden van Noorwegen weer opknappen. Maandag nog kans op wat neerslag of een bui en een graad of 7.  In de periode van dinsdag weer volop zon en ook dan een graad of 5 tot 7. In de nachten kans op lichte vorst, weinig wind.

luchtdruk-volgende-week

Vanaf vrijdag neemt de bewolking geleidelijk toe en wordt het weer kouder waarbij er in het weekend wat neerslag gaat vallen die geleidelijk ook in de lagere delen van de bergen in sneeuw zal overgaan. Temperaturen dan nog slechts iets boven het vriespunt!

temp-volgende-week

Opgemerkt dient te worden dat deze verwachting nog alles behalve zeker is (exacte positie hoog en inkomende storing -koufront) maar voor de volgende dagen zeker aandacht vraagt. Het wordt redelijk fris, dat is vrijwel zeker en wellicht valt er een sneeuwvlok! Wordt vervolgd!

 

Zie hieronder nog enkele foto’s van vorig jaar:

Surviking trektocht

herfst

img_20151018_190841

img_20151021_081129

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]