Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is alweer bijna zover. Over een week zitten we weer in Noorwegen om een groep van 6 klanten een week lang mee te nemen de natuur in. Dit keer op sneeuwschoenen want aan sneeuw is geen gebrek. Er ligt weer een dik pak op de locatie waar we heen gaan en de condities lijken erg goed te zijn. Ondertussen zorgen we voor een goede voorbereiding, spullen tellen, alles controleren etc. Tevens een goede inventarisatie wie wat heeft en vooral wat iemand niet heeft. We verstrekken een slaapzak, rugzak, thermosfles en branders in bruikleen voor diegene die dat niet hebben. Dit allemaal in samenwerking met Primus, Mountain Hardware, buitensportvoeding.nl en natuurlijk ook Alpenweerman! Alpenweerman begeleid ons wederom op weertechnisch vlak om zo met de groep niet voor verassingen komen te staan. Dat dit kan gebeuren bleek vorige week nog maar eens toen een groep Nederlanders ook werd overvallen door het weer in Noorwegen (zie: Blog van vorige week ). Gelukkig zijn ze ongedeerd gevonden en teruggebracht door de Noorse reddingsdienst.

voorbereidingen

In winterse condities is een dergelijke tocht andere koek dan in de herfst. Moeilijker wil ik het niet perse noemen maar het vraagt een iets andere mindset. Het is vaak gewoon koud en watermanagement voert de boventoon. In dergelijke condities verbruik je enorm veel vocht en dat moet allemaal aangevuld worden. Sneeuw smelten dan maar! Als je met 8 klanten en 2 instructeurs op pad bent en per persoon een liter of 3 water nodig hebt per dag moet er 30 liter water gemaakt worden per dag. Hard werken dus! Naast het nodige vocht verbrand je ook de nodige calorieën. Naar schatting verbruik je bij ons op een dagje wel 4000 Kcal. Dit is simpelweg niet aan te eten vanuit een rugzak dus een beetje interen op je eigen reserves hoort erbij.

[/fusion_builder_container]

(Visited 122 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Surviking | voorbereiding sneeuwschoen trektocht”

 • Renate
  6 maart 2016 at 22:41

  Jeetje wat gaaf zeg!
  Ik ben er echt een te scheitert voor om dit te ondernemen. Maar lijkt me gaaf om te doen. Je moet wel ontzettend kunnen vertrouwen op je materialen plus de begeleiders.
  Hoe weten jullie bijvoorbeeld op welke meren je kunt lopen, welke passen je moet nemen etc.
  Ik neem aan dat je gewoon in Nederland bent en om dat van een verre afstand te bekijken is lastig.

  Of gewoon old fashioned improviseren?

 • Maurice van den Boogaard | Surviking.nl
  7 maart 2016 at 10:13

  Hoi Renate, Dank voor je reactie! Over meren lopen in het algemeen is natuurlijk niet zonder risico. Ook wij steken niet zomaar elk meertje over. In deze tocht zitten 2 tal meren die dusdanig hoog liggen en een x aantal maanden per jaar permanent in de vorst zitten dat dit zeker kan. Daarnaast is local info van cruciaal belang. Tevens loopt er ook een langlauf trail over die wordt onderhouden door de lokale vereniging.

  Maar als het je gaaf lijkt om te doen zou ik zeker zeggen, ga een keertje mee! Bij ons is het allemaal erg laagdrempelig en mensen zonder ervaring kunnen gewoon mee.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer