Met nog 3 dagen voor de boeg zijn de voorbereidingen voor onze trip in Noorwegen in volle gang. Bij het organiseren van een dergelijke trektocht komt een hoop kijken. Voor de trektocht regelen wij voor de deelnemers een rugzak of slaapzak in bruikleen mochten ze die niet zelf in bezit hebben. Daarnaast voedselpakketten maken voor de deelnemers, uitrusting controleren en de route plannen. Voor dat laatste is de weersverwachting cruciaal. We stemmen de route af op de omstandigheden die verwacht worden. Uiteindelijk gaat veiligheid boven alles. We bivakkeren weliswaar niet in hoog alpien gebied maar het laatste wat je wilt is overvallen worden met de groep door een ‘blizzard’. Gelukkig worden we op weerkundig vlak bijgestaan door alpenweerman.nl om onze groep veilig door het gebied te laten verplaatsen.

Onze startlocatie bevindt zich op 300 meter boven zeeniveau in het dal ten zuiden van het gebied. We zullen al gauw stijgen naar een hoogte van 700-800 meter op de eerste dag. Voornamelijk zullen we ons in deze week verplaatsen op een hoogte van ca. 600-1000 meter. We trekken Noordwaarts richting de Hardangavidda,  het Noorse hoogplateau. De Blefjell is een uitloper van de Hardangavidda en daarbij ook nog 1 van de weinige plekken waar ‘wilde’ rendieren voorkomen. Of we gezien de tijd en afstand de Hardangavidda zelf zullen bereiken is nog maar de vraag, persoonlijk denk ik van niet.

[/fusion_builder_container]

(Visited 684 times, 1 visits today)

4 Reactie op “Surviking | Voorbereiding in volle gang”

 • Maurice van den Boogaard | Surviking.nl
  25 maart 2015 at 15:27

  Dankjewel Mark! Gaat zeker goed komen en rivieren laten we als het goed is links liggen 😉
  We’ll keep in touch!

 • Remco Mienis
  25 maart 2015 at 16:37

  Ontzettend veel succes gewenst allen die deelnemen!
  Lijkt me een hele ervaring.

  • Maurice van den Boogaard | Surviking.nl
   25 maart 2015 at 18:51

   Dank! gaat zeker lukken, updates met foto’s volgen!

 • Johann
  26 maart 2015 at 01:59

  Dat gaan zeker mooie plaatjes worden, we verheugen ons er al op!

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer