Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Met nog 3 dagen voor de boeg zijn de voorbereidingen voor onze trip in Noorwegen in volle gang. Bij het organiseren van een dergelijke trektocht komt een hoop kijken. Voor de trektocht regelen wij voor de deelnemers een rugzak of slaapzak in bruikleen mochten ze die niet zelf in bezit hebben. Daarnaast voedselpakketten maken voor de deelnemers, uitrusting controleren en de route plannen. Voor dat laatste is de weersverwachting cruciaal. We stemmen de route af op de omstandigheden die verwacht worden. Uiteindelijk gaat veiligheid boven alles. We bivakkeren weliswaar niet in hoog alpien gebied maar het laatste wat je wilt is overvallen worden met de groep door een ‘blizzard’. Gelukkig worden we op weerkundig vlak bijgestaan door alpenweerman.nl om onze groep veilig door het gebied te laten verplaatsen.

Onze startlocatie bevindt zich op 300 meter boven zeeniveau in het dal ten zuiden van het gebied. We zullen al gauw stijgen naar een hoogte van 700-800 meter op de eerste dag. Voornamelijk zullen we ons in deze week verplaatsen op een hoogte van ca. 600-1000 meter. We trekken Noordwaarts richting de Hardangavidda,  het Noorse hoogplateau. De Blefjell is een uitloper van de Hardangavidda en daarbij ook nog 1 van de weinige plekken waar ‘wilde’ rendieren voorkomen. Of we gezien de tijd en afstand de Hardangavidda zelf zullen bereiken is nog maar de vraag, persoonlijk denk ik van niet.

[/fusion_builder_container]

(Visited 677 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

4 Reactie op “Surviking | Voorbereiding in volle gang”

 • Maurice van den Boogaard | Surviking.nl
  25 maart 2015 at 15:27

  Dankjewel Mark! Gaat zeker goed komen en rivieren laten we als het goed is links liggen 😉
  We’ll keep in touch!

 • Remco Mienis
  25 maart 2015 at 16:37

  Ontzettend veel succes gewenst allen die deelnemen!
  Lijkt me een hele ervaring.

  • Maurice van den Boogaard | Surviking.nl
   25 maart 2015 at 18:51

   Dank! gaat zeker lukken, updates met foto’s volgen!

 • Johann
  26 maart 2015 at 01:59

  Dat gaan zeker mooie plaatjes worden, we verheugen ons er al op!

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer