Surviking | Update trektocht Noorwegen Telemark / Buskerud

Surviking | Update trektocht Noorwegen Telemark / Buskerud
Met de Noorse paasvakantie voor de deur lijken de condities optimaal voor volgende week. De afgelopen dagen is er een lekker pak sneeuw gevallen. Op sommige plaatsen een halve meter sneeuw in 1 nacht. De mensen op de pistebully’s moeten hard werken om de loipes in perfecte staat te brengen voor aankomend weekend. De Noren gaan traditioneel massaal de latten op tijdens de paasvakantie.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Pistebully tijdens de sneeuwval gisteren. Bron: Foreningen Blefjell

Vanaf as. Zondag zullen we 6 dagen buiten vertoeven in dit prachtige gebied op de 60e breedtegraad. We gaan proberen live-updates te geven tijdens deze trektocht. Wij zullen uiteraard de loipes links laten liggen en onze eigen koers kiezen. Het belooft fris te worden in de nachten dus we zullen alles uit de kast moeten halen om ons warm te houden.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Wegwijzer bletoppen. Bron: Foreningen Blefjell

Update -weerprognose
Ten aanzien van de eerder gemaakte prognoses heeft zich in grote lijnen niet veel veranderd. Met een krachtige westelijke hoogtestroming trekken depressies (randstoringen) in rap tempo vanaf de Atlantische Oceaan naar west Europa. Met een sterk slingerende polaire jetstream trekken de meest actieve storingen over het zuiden van Scandinavië naar het oosten.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Actuele webcambeeld Fagerfjell (Buskerud)

Omdat de oostelijke Telemark en het westen van Buskerud toch wat in de luwte ligt van de bergen zal het hier met de neerslag meevallen en grotendeels is en blijft het gewoon droog. Samenhangend met een storing kan er echter vooral morgen in de loop van de dag wat sneeuw gaan vallen in de Telemark bij temperaturen die rond het vriespunt zullen liggen. Ook zondag is er wat (lichte) sneeuwval mogelijk.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] ECMWF voor maandag met een krachtige westelijke stroming

Begin volgende week zien we een sterk zonaal (westelijk) stromingspatroon waarmee maritiem polaire lucht over (het zuiden) van Noorwegen uitstroomt. Met de westelijke stroming stuwt deze lucht vooral aan de westkant van de Noorse bergen. Hier wordt veel sneeuw verwacht, de Telemark en met name de gebieden aan de oostelijk kant (lijzijde) liggen dan beschut voor de Atlantische invloeden, toch is periodiek meer bewolking met wat (lichte) sneeuw ook dan niet uitgesloten. De temperaturen gaan na maandag wat naar beneden. In de lagere delen overdag dan iets in de plus, in de nachten lichte en lokaal ook matige vorst. Frostig wordt het in de bergen met temperaturen die ook overdag meest onder het vriespunt zullen blijven.

 

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]