klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Surviking | De laatste loodjes

Update  02-03 April
De laatste loodjes zijn in zicht. Nog een deel van de klim in het vooruitzicht om de bergkam over te steken naar de westzijde. We komen daar langs een hut die ingesloten ligt tussen 3 bergmeren. De meteen zijn bevroren dus prima over te steken. Eenmaal boven is het uitzicht fenomenaal.

Na de meertjes volgt een klein klimmetje om vervolgens af te dalen. Vandaag hier ben je uitzicht over een groot deel van de omgeving. De hardangavidda en de Gaustatoppen zijn goed zichtbaar door het fantastische weer. Wederom is het uitzicht puur genieten.

We hebben ergens halverwege de afdaling overnacht in een bivak. De temperaturen waren rond de -10 in de nacht op 800m. Water was ook ver te zoeken dus wederom werd het sneeuw smelten.

Vroeg op om vervolgens af te dalen naar de auto.
Fantastische week met fantastisch weer!

De groeten van het Surviking Team 2015!

(Visited 415 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Surviking | Update trektocht Noorwegen Telemark / Buskerud”

 • Renate
  4 april 2015 at 22:50

  Echt wel leuk hoor dit. Onwijs lijkt het mij om dit ooit eens te gaan doen.
  hmmzz… maar eens aan mijn conditie gaan werken..

 • Maurice van den Boogaard | Surviking.nl
  15 juni 2015 at 10:31

  Hoi Renate, een prima conditie is voldoende. Een topsporter hoef je niet te worden. We proberen onze tochten zo vorm te geven dat een ieder met een prima conditie met ons mee zou kunnen.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer