Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Surviking | De laatste loodjes

Update  02-03 April
De laatste loodjes zijn in zicht. Nog een deel van de klim in het vooruitzicht om de bergkam over te steken naar de westzijde. We komen daar langs een hut die ingesloten ligt tussen 3 bergmeren. De meteen zijn bevroren dus prima over te steken. Eenmaal boven is het uitzicht fenomenaal.

Na de meertjes volgt een klein klimmetje om vervolgens af te dalen. Vandaag hier ben je uitzicht over een groot deel van de omgeving. De hardangavidda en de Gaustatoppen zijn goed zichtbaar door het fantastische weer. Wederom is het uitzicht puur genieten.

We hebben ergens halverwege de afdaling overnacht in een bivak. De temperaturen waren rond de -10 in de nacht op 800m. Water was ook ver te zoeken dus wederom werd het sneeuw smelten.

Vroeg op om vervolgens af te dalen naar de auto.
Fantastische week met fantastisch weer!

De groeten van het Surviking Team 2015!

(Visited 408 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Surviking | Update trektocht Noorwegen Telemark / Buskerud”

 • Renate
  4 april 2015 at 22:50

  Echt wel leuk hoor dit. Onwijs lijkt het mij om dit ooit eens te gaan doen.
  hmmzz… maar eens aan mijn conditie gaan werken..

 • Maurice van den Boogaard | Surviking.nl
  15 juni 2015 at 10:31

  Hoi Renate, een prima conditie is voldoende. Een topsporter hoef je niet te worden. We proberen onze tochten zo vorm te geven dat een ieder met een prima conditie met ons mee zou kunnen.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer