Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het nieuwe jaar begint spectaculair vanuit astronomisch oogpunt. Vanavond kan namelijk een supermaan waargenomen worden en in de nacht van 3 januari volgt een meteorenregen. 

In de nacht van 1 op 2 januari is een zogenaamde “supermaan” waar te nemen.

Supermaan op nieuwjaarsavond

Meteen in de eerste nacht van het nieuwe jaar wacht een speciaal natuurspektakel op ons. In de nacht van 1 op 2 januari kunnen we een zogenaamde “supermaan” waarnemen. Dit geldt volle manen die plaatsvinden wanneer de maan het dichtst bij de aarde is. Een supermaan is een volle maan die groter en helderder opkomt dan normaal. Dit verschijnsel doet zich ongeveer elke 14 maanden voor. Het is daarom niet zo bijzonder, maar leuk om naar te kijken is het altijd wel.

Om de supermaan waar te kunnen nemen is afhankelijk hoeveel bewolking er is. Hieronder staan een aantal kaarten met de wolkenbedekking in de Alpen om 18.00 vanavond. Op dit moment heeft het oosten van Zwitserland en het westen van Oostenrijk de beste kans om te supermaan waar te kunnen nemen. Later vannacht neemt de bewolking en neerslag verder toe vanuit het westen.

Wolkenbedekking voor 18:00 vanavond. Vooral in het westen van Oostenrijk en oosten van Zwitserland zijn de meeste opklaringen vanavond met een bedekking van 0% (Kachelmannwetter.de)

Meteorenregen op 3 januari

Op woensdagavond 3 januari 2017 tussen 18:45 en 21:00 zijn veel vallende sterren waar te nemen.

De meteorenzwerm Boötiden of ook wel genoemd als Quadrantiden, een van de actiefste jaarlijks vallende sterren, bereikt zijn hoogtepunt op 3 januari om tussen 18:45 – 21.00 uur. Op dit moment kunnen de meeste vallende sterren worden waargenomen – ervan uitgaande dat het weer mee speelt. Onder ideale omstandigheden zijn er van deze zwerm zo’n 100 meteoren per uur te verwachten. Deze meteorietenzwerm keer elk jaar omstreeks januari terug.

De weersverwachting voor woensdagnacht is nog onzeker. Vooralsnog lijkt het wisselvallig te worden in de Alpen, maar zijn er ook af en toe droge momenten bij. Houd vooral de website in de gaten voor de laatste weersontwikkelingen deze dag.

(Visited 793 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer