Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het is begin februari en we hunkeren naar het gevoel om door verse sneeuw te glijden. De weerkaarten vertelden ons eind januari al, dat het in de Vorarlberg regio flink zou kunnen gaan sneeuwen. Tot zelfs 70 cm verse sneeuw. Zou het?

De film hieronder laat het zien. Het reisverslag vind je hieronder.

Gevonden waar we voor kwamen
Woensdag 5 februari zetten we koers naar Montafon waar je vrij vlot bent, omdat het op nog geen 900 km vanaf Utrecht ligt.

Bij aankomst dwarrelen nog gestaag wat sneeuwvlokken naar beneden. Omdat de avond al is gevallen, duiken we ons bed in met hoge verwachtingen voor de volgende dag. Die ochtend nemen we natuurlijk zo vroeg als het kan (8.15 uur) de eerste gondel omhoog vanuit Gaschurn. En we treffen boven fantastische omstandigheden aan met strakblauwe lucht, windstil en verse poedersneeuw. Direct gevonden waar we voor kwamen. En het leuke van Montafon is, dat je zonder te zoeken prima in de gelegenheid bent om goede verse sporen te trekken in de poedersneew.

Halverwege de dag verplaatsen we ons naar Grasjoch om het funpark te verkennen. Het funpark is breed opgezet. Maar de parkcrew is het nog aan het bijwerken. Geen probleem, vanuit Grasjoch kan je diverse tochten maken. Onder andere via één van de langste skitunnels van Oostenrijk om vervolgens in een heel ander soort gebiede te komen. Het heeft de diversiteit van Montafon goed aan.

Nova Exklusiv

Voor de vrijdag melden we ons voor een wekelijkse event: Nova Exklusiv. Dit houdt in dat we om 7.10 bij de Versettlabahn staan met ruim 60 anderen. Met dit beperkte gezelschap kunnen wij ons volledig uitleven op de vers geprepareerde pistes. Heerlijk snijden we door de strakke ribbels terwijl de zon zich steeds verder een weg omhoog werkt. Vervolgens doen wij ons tegoed aan het ontbijt dat bij het arrangement hoort bij de Nova Stoba. Ook nemen we hier nog een podcast op over Montafon en dit deze trip.

Dag 3 stond in het teken van filmopnames. Boven de Spatla Bahn hebben wij een vlakte gespot, die via een wandelroute simpel bereikbaar is. We stemmen duidelijk met elkaar af hoe wij onze lijn kiezen, waar wij uit willen komen en we doen uiteraard onder andere een check met onze lawinepiepers. Je weet maar nooit, ook al is het vrij vlak en direct naast de piste.In de middag staat onze cameraman Merijn opgesteld in het funpark. In een dag tijd heeft de parkcrew van Montafon het park perfect bijgeschaafd en zelfs nieuwe schansen gebouwd. Lekker spelen dus in dit ruim opgezette park. Hier leggen wij zowel airtime als een soepele 180 switch op de box vast.

Na drie dagen maximaal plezier met vrienden, Kaiserwetter en prima sneeuwcondities kijken wij met vijf man tevreden terug.

Conclusie over Montafon
Montafon is een gebied dat eenvoudig met de auto de bereiken is (wat wel voor drukte kan zorgen op mooie dagen), uitgestrekt is en Oostenrijkse authenticiteit biedt. En ook voor freeriders is dit een prima alternatief voor bijvoorbeeld Sankt Anton am Arlberg. Je kunt je bij Grasjoch bijvoorbeeld melden bij het Freeride Station om bijvoorbeeld een gids te boeken.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Boardshortz

(Visited 649 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier