Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is ook niet eens een hele vreemde vergelijking wat de eigenaar van ’s werelds grootste fabrikant van sneeuwschoenen maakt. Winterse activiteiten zoals wandelen in het gebied blijven natuurlijk wel mogelijk. De wintersporter wil naar buiten. Deze wil de sneeuw in, de ijle lucht naar binnen werken en de sneeuw onder hun voeten voelen. Het gevoel hebben om toch een soort van vrij te zijn in deze bijzondere tijden. De diepe sporen door de verse sneeuw. Naast je een maagdelijke vlakte van poedersneeuw en de stilte om je heen alsof je alleen op de wereld bent met soms het geluid van een vogel tussendoor. Zie onze eigen Johann hieronder genieten!!

Sinds de Franse skigebieden verboden gebied zijn om de besmettingen in Frankrijk in te dammen is er echt een enorme run op sneeuwschoenen meldt de grootste sneeuwschoen fabrikant ter wereld TSL Equipment. Dit bedrijf melde tevens dat ze in deze tijd zelfs 2x meer verkopen dan andere jaren. Sinds president Emmanuel Macron het besluit nam de skiliften te sluiten hebben ze er dagen tussen zitten van 10.000 verkopen per dag.

“Sneeuwschoen wandelen is al de op één na meest beoefende sport in de Franse Alpen na het alpine skiën. Maar dit spant de kroon. We zien een soortgelijk fenomeen als de aankopen van toiletpapier, verwijzend naar de lege schappen in de supermarkten tijdens de lente afgelopen jaar” vertelt Philippe Gallay (Eigenaar TSL). via France24.com

Het is en blijft misschien wel de mooiste tak van winterse activiteiten. Een paar skistokken, rugtas, en sneeuwschoenen mee om de natuur in trekken om een heerlijke dag te hebben. Dat zen-momentje dat wanneer je stilstaat en helemaal niets hoort. Het geluid van vallende plakken sneeuw uit een dennenboom, een diertje wat tussen de bomen loopt, de eerste sporen in vers gevallen sneeuw. Ik kijk er naar uit!

(Visited 1.788 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

10 Reactie op “Sneeuwschoenen het nieuwe toiletpapier”

 • Johann
  30 december 2020 at 14:52

  Yeah Marco, ik dan dat beamen! Geweldige sport en je komt op plekkies waar je anders niet komt. Genieten (en zweten)
  Rosswald https://youtu.be/azVoFEtSRDA

  • Marco
   30 december 2020 at 15:05

   Heerlijke beelden Johann. Ik heb ze in het bericht gezet! wow!! love it!

 • Bertil Blaas
  30 december 2020 at 17:23

  Mooi verslag. 👍👍

  • Marco
   31 december 2020 at 12:14

   Dank😊

 • Karin Singeling
  30 december 2020 at 17:38

  Sneeuwschoenwandelen is geweldig, heb ik in Colorado gedaan. Best vermoeiend hoor. Genieten in de sneeuw, zo’n zin in.

  • Marco
   31 december 2020 at 12:15

   Kan ook overal. Ik kan niet wachten totdat we weer ‘mogen’.

 • Rick
  30 december 2020 at 18:50

  Ja is heerlijk, in de Dolomiten Italie. Met een klein groepje de berg op en in 10 km de berg af naar het begin punt. Heerlijk🤩

  • Marco
   31 december 2020 at 12:15

   Zalig!!!

 • Willem
  30 december 2020 at 20:17

  Ja heerlijk is dat. In Fins Lapland gedaan bij 22 graden vorst. Zweten als een gek, zelfs bij die temperatuur.

  • Marco
   31 december 2020 at 12:16

   Kan het me voorstellen. Maar die omgeving daar is werkelijk schitterend en zo anders dan de Alpen

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer