Sneeuwschoenen het nieuwe toiletpapier

Het is ook niet eens een hele vreemde vergelijking wat de eigenaar van ’s werelds grootste fabrikant van sneeuwschoenen maakt. Winterse activiteiten zoals wandelen in het gebied blijven natuurlijk wel mogelijk. De wintersporter wil naar buiten. Deze wil de sneeuw in, de ijle lucht naar binnen werken en de sneeuw onder hun voeten voelen. Het gevoel hebben om toch een soort van vrij te zijn in deze bijzondere tijden. De diepe sporen door de verse sneeuw. Naast je een maagdelijke vlakte van poedersneeuw en de stilte om je heen alsof je alleen op de wereld bent met soms het geluid van een vogel tussendoor. Zie onze eigen Johann hieronder genieten!!

Sinds de Franse skigebieden verboden gebied zijn om de besmettingen in Frankrijk in te dammen is er echt een enorme run op sneeuwschoenen meldt de grootste sneeuwschoen fabrikant ter wereld TSL Equipment. Dit bedrijf melde tevens dat ze in deze tijd zelfs 2x meer verkopen dan andere jaren. Sinds president Emmanuel Macron het besluit nam de skiliften te sluiten hebben ze er dagen tussen zitten van 10.000 verkopen per dag.

“Sneeuwschoen wandelen is al de op één na meest beoefende sport in de Franse Alpen na het alpine skiën. Maar dit spant de kroon. We zien een soortgelijk fenomeen als de aankopen van toiletpapier, verwijzend naar de lege schappen in de supermarkten tijdens de lente afgelopen jaar” vertelt Philippe Gallay (Eigenaar TSL). via France24.com

Het is en blijft misschien wel de mooiste tak van winterse activiteiten. Een paar skistokken, rugtas, en sneeuwschoenen mee om de natuur in trekken om een heerlijke dag te hebben. Dat zen-momentje dat wanneer je stilstaat en helemaal niets hoort. Het geluid van vallende plakken sneeuw uit een dennenboom, een diertje wat tussen de bomen loopt, de eerste sporen in vers gevallen sneeuw. Ik kijk er naar uit!

10 REACTIES

  1. Sneeuwschoenwandelen is geweldig, heb ik in Colorado gedaan. Best vermoeiend hoor. Genieten in de sneeuw, zo’n zin in.

  2. Ja is heerlijk, in de Dolomiten Italie. Met een klein groepje de berg op en in 10 km de berg af naar het begin punt. Heerlijk🤩

  3. Ja heerlijk is dat. In Fins Lapland gedaan bij 22 graden vorst. Zweten als een gek, zelfs bij die temperatuur.

Comments are closed.