Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Het (hoogte)laag boven Genua trekt langzaam via de Thyreense Zee en midden Italië naar de noordelijke Adriatische Zee maar behoudt nog tot en met zaterdag zijn invloed op de oostelijke Alpen. Vanuit het westen neemt de invloed van een uitloper van het Azoren hoog toe en zal tijdens de Pinksterdagen het weerbeeld in de Alpen gunstig gaan beïnvloeden

Voordat we met het weer verder wil ik eerst een zijsprong maken naar de Timmelsjoch en het sneeuwruimen van de Alpenpassen wat momenteel in volle gang is.

Tirols schönste Panoramastrasse
De Timmelsjochpas  (Passo del Rombo) is een 2509 meter hoge bergpas op de grens tussen het Oostenrijkse Tirol en het Italiaanse Zuid-Tirol. De pas verbindt Sölden in het Ötztal met St. Leonhard in Passeier in het Passeiertal richting Meran en scheidt de Ötztaler Alpen van de Stubaier Alpen en is gelegen tussen twee bergtoppen, de Jochköpfl (3141 meter) in het noordoosten en de Wurmkogl (3082 meter) in het zuidwesten. De Timmelsjoch is tegenwoordig normaal gesproken vanaf half juni tot half oktober begaanbaar, tussen 7.00 en 20.00 uur.

[/fusion_builder_container]