Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Een storing trekt over de Alpen en zorgt vandaag en morgen voor veel sneeuw. Na een Tussenhoog, volgt in het weekend een nieuwe storing met sneeuwval. Op termijn volgt zachter weer en is het voorlopig even gedaan met de winterkou.

Een storing trekt vandaag over de Alpen en zorgt voor veel sneeuw

Vandaag trekt een lagedrukgebied – Genua-laag – met vochtige lucht over de Alpen. Een occluderend front zorgt voor een sterk variërende sneeuwvalgrens. De sneeuwvalgrens stijgt aanvankelijk naar ruim 1000 meter in de West-Alpen. Later is sneeuw bijna overal te verwachten met de grootste hoeveelheden in de West-Alpen en Zuid-Alpen. Bij elkaar opgeteld kan de komende 24 uur tot een halve meter sneeuw vallen.

De eerste sneeuw valt inmiddels in de West-Alpen. In de Oost-Alpen krijgen pas later in de middag en avond te maken met sneeuwval. Voorafgaand aan het front kan het ook Föhnig zijn.

Skitour Wattenspitze (Tirol) vannochtend. Goede poedersneeuw, Föhn bouwt langzaam op (Remco Graas)

Morgen, donderdag klaart het vanuit het westen op, maar blijft het overwegend bewolkt. In de Oost-Alpen blijft de sneeuwval langer aanhouden en klaart het pas tegen de middag op. De temperatuur doet nog een stapje verder terug. Dankzij het Tussenhoog is het tijdelijk rustiger weer en blijft de koude lucht gevangen in de Alpen.

In het weekend op vrijdag en zaterdag volgt een nieuwe storing met sneeuwval. Met een Noordstau-situatie blijft het koud aanvoelen met een noordwestelijke aanvoer.

De straalstroom verschuift na het weekend verder richting het noorden. Een
warmbloedig hogedrukgebied gaat zorgen voor zachter, maar droog weer in de Alpen. Donderdag 16 dec. ECMWF (bron: Wetterzentrale.de)
De komende 5 dagen is het nog koud in de Alpen met winterse neerslag. Daarna gaat de temperatuur weer omhoog en lijkt het voorlopig zachter te blijven. (maandverwachting ECMWF, prikpunt: Zurich)

VooruitzichtZachter op termijn

Voor begin december ligt er al aardig wat sneeuw in de Alpen. Nog een aantal dagen blijft het koude winterweer aanhouden. Na het weekend lijkt het voorlopig gedaan met de winterkou en gaan we over op een zachter weertype. De invloed van hogedruk zal gaan toenemen. Wanneer het droog blijft en de dauwpunten laag genoeg blijven, zal het pakket sneeuw dat er nu ligt voorlopig goed behouden blijven.


BBI Travel

Veelzijdige wintersport in Gastein 

Eén vallei, vier skigebieden. Elk dorp beschikt over een eigen skigebied, de “hausberg”. Maar de andere bergen moet je ook zeker bezoeken. Met de auto of de bus ben je binnen een paar minuten in een ander skigebied. Lees meer


We zijn op zoek naar nieuwe weermannen en weervrouwen. Iets voor jou?

Heb je net als wij veel passie en kennis over het weer of klimaat? Wil je in ons team je expertise delen en weer- of klimaatberichten schrijven voor een groot lezerspubliek? Een betrouwbare weersverwachting is essentieel...
Lees verder

Uitbarsting nabij Nieuw-Zeeland gemeten in Nederland

Als je een weerstation thuis hebt hangen, dan is het meer dan de moeite waard om eens naar je luchtdrukmetingen van vandaag te kijken. Grote kans dat je dan een opvallende zaagtand ziet zo rond 20:00 uur, zoals hieronder in Wageningen (15 januari). De oorzaak? Misschien zul je het niet...
Lees verder

Adembenemend mooie beelden van Obertauern

Afgelopen week was het prachtig weer in de Alpen. In combinatie met de sneeuw die vlak daarvoor is gevallen, leverde dat prachtige plaatjes op! Zoals ook te zien is in onderstaande video. Afgelopen week zijn deze adembenemend mooie beelden gemaakt bij het ochtendgloren in het skigebied van Obertauern in Salzburgerland....
Lees verder

Reizen naar Scandinavië

Voordelig skiën in Zweden en Noorwegen

Vlieg rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol belevenissen en avonturen. Binnen 20 tot 45 transferminuten sta je op de pistes van de grootste skigebieden van Zweden en Noorwegen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer