Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een storing trekt over de Alpen en zorgt vandaag en morgen voor veel sneeuw. Na een Tussenhoog, volgt in het weekend een nieuwe storing met sneeuwval. Op termijn volgt zachter weer en is het voorlopig even gedaan met de winterkou.

Een storing trekt vandaag over de Alpen en zorgt voor veel sneeuw

Vandaag trekt een lagedrukgebied – Genua-laag – met vochtige lucht over de Alpen. Een occluderend front zorgt voor een sterk variërende sneeuwvalgrens. De sneeuwvalgrens stijgt aanvankelijk naar ruim 1000 meter in de West-Alpen. Later is sneeuw bijna overal te verwachten met de grootste hoeveelheden in de West-Alpen en Zuid-Alpen. Bij elkaar opgeteld kan de komende 24 uur tot een halve meter sneeuw vallen.

De eerste sneeuw valt inmiddels in de West-Alpen. In de Oost-Alpen krijgen pas later in de middag en avond te maken met sneeuwval. Voorafgaand aan het front kan het ook Föhnig zijn.

Skitour Wattenspitze (Tirol) vannochtend. Goede poedersneeuw, Föhn bouwt langzaam op (Remco Graas)

Morgen, donderdag klaart het vanuit het westen op, maar blijft het overwegend bewolkt. In de Oost-Alpen blijft de sneeuwval langer aanhouden en klaart het pas tegen de middag op. De temperatuur doet nog een stapje verder terug. Dankzij het Tussenhoog is het tijdelijk rustiger weer en blijft de koude lucht gevangen in de Alpen.

In het weekend op vrijdag en zaterdag volgt een nieuwe storing met sneeuwval. Met een Noordstau-situatie blijft het koud aanvoelen met een noordwestelijke aanvoer.

De straalstroom verschuift na het weekend verder richting het noorden. Een
warmbloedig hogedrukgebied gaat zorgen voor zachter, maar droog weer in de Alpen. Donderdag 16 dec. ECMWF (bron: Wetterzentrale.de)
De komende 5 dagen is het nog koud in de Alpen met winterse neerslag. Daarna gaat de temperatuur weer omhoog en lijkt het voorlopig zachter te blijven. (maandverwachting ECMWF, prikpunt: Zurich)

VooruitzichtZachter op termijn

Voor begin december ligt er al aardig wat sneeuw in de Alpen. Nog een aantal dagen blijft het koude winterweer aanhouden. Na het weekend lijkt het voorlopig gedaan met de winterkou en gaan we over op een zachter weertype. De invloed van hogedruk zal gaan toenemen. Wanneer het droog blijft en de dauwpunten laag genoeg blijven, zal het pakket sneeuw dat er nu ligt voorlopig goed behouden blijven.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 


BBI Travel

Veelzijdige wintersport in Gastein 

Eén vallei, vier skigebieden. Elk dorp beschikt over een eigen skigebied, de “hausberg”. Maar de andere bergen moet je ook zeker bezoeken. Met de auto of de bus ben je binnen een paar minuten in een ander skigebied. Lees meer


We zijn op zoek naar nieuwe weermannen en weervrouwen. Iets voor jou?

Heb je net als wij veel passie en kennis over het weer of klimaat? Wil je in ons team je expertise delen en weer- of klimaatberichten schrijven voor een groot lezerspubliek? Een betrouwbare weersverwachting is essentieel...
Lees verder

Lage Landen: zon, maar ook pittige regen en onweersbuien

Vandaag is het dieper landinwaarts op meerdere plaatsen tropisch warm. Aan het einde van de middag en in het begin van de avond ontwikkeld zich in de oostelijke helft lokaal een warmte-onweersbui. Meer regen en onweersbuien volgen vannacht als een storing (trog) de buienactiviteit laat activeren. Ook morgen en in...
Lees verder

Een actief weerzien met Innsbruck (Video)

Innsbruck is voor mij een stad met bijzondere herinneringen. In de winter van '16-'17 heb ik hier gestudeerd (inderdaad de winter met witte linten tijdens Kerst). Deze zomer had ik de kans om de stad en omgeving op een andere manier te leren kennen. Zo zijn we, naast een bezoek...
Lees verder

  • door Edwin Hagenouw
    Als Noors merk heeft Helly Hansen indrukwekkende resultaten behaald door zijn bedrevenheid, cultuur en geschiedenis. De doelstellingen van het bedrijf zijn ambitieus en in lijn met die van alpineskiën, en beide partijen hebben een brede en wereldwijde impact.
  • door Aimee en RP
    Gebruikersreview van de Julbo Quickshift Reactive. De bril die alle goggle problemen zou moeten oplossen en die je zelfs bij skitouren op zou moeten kunnen houden: klopt dat?
  • door Karin Nijhof
    Als ik dit schrijf is het nog maar 192 dagen tot de opening van het nieuwe wintersportseizoen in Val Thorens. Wie kan er nog meer niet wachten? Bekijk hier de foto's van afgelopen week tijdens de Dutchweek

Reizen naar Scandinavië

Voordelig skiën in Zweden en Noorwegen

Vlieg rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol belevenissen en avonturen. Binnen 20 tot 45 transferminuten sta je op de pistes van de grootste skigebieden van Zweden en Noorwegen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer