Sneeuw en opklaringen

Terwijl de Alpen-noordzijde vandaag het meest gevoelig voor bewolking blijft waar nog wat sneeuw uit kan vallen. Klaart het vandaag en morgen in de rest van de Alpen op. Boven de 1500 meter mogen de zonnebrillen uit de kast want er is daarboven in het hele Alpengebied de afgelopen dagen sneeuw gevallen. Op de lijn Rosswald-Innsbruck viel de meeste sneeuw met op de toppen tot een halve meter verse poeder! Dat bewijzen ook de webcambeelden.

Zonnebrillen uit de kast vandaag op Alpe d’huez (bron: https://www.alpedhuez.com/nl/winter/webcams/)
Bewolkt en sneeuwbuien aan de noordkant hier in Obertauern, morgen opklaringen! (bron: foto-webcam.eu)
Kaiserwetter aan de zuidzijde hier op de Seiser Alm (bron: foto-webcam.eu)

Komende dagen verzachting

De komende dagen staan in het teken van opklaringen en verzachting met een vorstgrens die dinsdag al boven de 3000 meter ligt. Woensdag valt er sneeuw in de westelijke Alpen, daarna zijn de ontwikkelingen onzeker. Het lijkt erop dat het voorlopig even zacht blijft met temperaturen die oplopen tot 10 graden op 1500 meter en een vorstgrens die schommelt rond de 3000 meter. Dit is geen goed nieuws voor de wintersportliefhebber maar niet gek voor november. Het echte winterseizoen moet natuurlijk nog beginnen.

Ex-orkaan Martin onderweg

weerkaart zondag 06-11-2022 (bron: KNMI)

De reden voor de verzachting de komende dagen in de Alpen zijn de restanten van orkaan Martin. Ex-orkaan Martin zorgde rond 1 november voor een flinke “categorie 1 storm” voor de oostkust van Canada vanwaar het begon aan de oversteek naar Europa. Aangekomen in Europa brengt Martin relatief warme lucht met zich mee. Hetzelfde weersysteem gaat ook zorgen voor verzachting en neerslag in de Lage Landen. Zondag en maandag verlopen regenachtig en winderig. Het zal waterkoud aanvoelen onder een krachtige zuidenwind met windstoten en temperaturen tussen de 10 en 12 graden. Vanaf dinsdag klaart het ook in de Lage Landen weer op en zal het aanmerkelijk zachter zijn met temperaturen rond de 16 graden.

(Visited 964 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer