Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Sneeuw en opklaringen

Terwijl de Alpen-noordzijde vandaag het meest gevoelig voor bewolking blijft waar nog wat sneeuw uit kan vallen. Klaart het vandaag en morgen in de rest van de Alpen op. Boven de 1500 meter mogen de zonnebrillen uit de kast want er is daarboven in het hele Alpengebied de afgelopen dagen sneeuw gevallen. Op de lijn Rosswald-Innsbruck viel de meeste sneeuw met op de toppen tot een halve meter verse poeder! Dat bewijzen ook de webcambeelden.

Zonnebrillen uit de kast vandaag op Alpe d’huez (bron: https://www.alpedhuez.com/nl/winter/webcams/)
Bewolkt en sneeuwbuien aan de noordkant hier in Obertauern, morgen opklaringen! (bron: foto-webcam.eu)
Kaiserwetter aan de zuidzijde hier op de Seiser Alm (bron: foto-webcam.eu)

Komende dagen verzachting

De komende dagen staan in het teken van opklaringen en verzachting met een vorstgrens die dinsdag al boven de 3000 meter ligt. Woensdag valt er sneeuw in de westelijke Alpen, daarna zijn de ontwikkelingen onzeker. Het lijkt erop dat het voorlopig even zacht blijft met temperaturen die oplopen tot 10 graden op 1500 meter en een vorstgrens die schommelt rond de 3000 meter. Dit is geen goed nieuws voor de wintersportliefhebber maar niet gek voor november. Het echte winterseizoen moet natuurlijk nog beginnen.

Ex-orkaan Martin onderweg

weerkaart zondag 06-11-2022 (bron: KNMI)

De reden voor de verzachting de komende dagen in de Alpen zijn de restanten van orkaan Martin. Ex-orkaan Martin zorgde rond 1 november voor een flinke “categorie 1 storm” voor de oostkust van Canada vanwaar het begon aan de oversteek naar Europa. Aangekomen in Europa brengt Martin relatief warme lucht met zich mee. Hetzelfde weersysteem gaat ook zorgen voor verzachting en neerslag in de Lage Landen. Zondag en maandag verlopen regenachtig en winderig. Het zal waterkoud aanvoelen onder een krachtige zuidenwind met windstoten en temperaturen tussen de 10 en 12 graden. Vanaf dinsdag klaart het ook in de Lage Landen weer op en zal het aanmerkelijk zachter zijn met temperaturen rond de 16 graden.

(Visited 865 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier