Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is compleet herfst in de Alpen. Terwijl het in de lagere delen ook regent valt er in het hooggebergte sneeuw, veel sneeuw. De afgelopen 24 uur viel er vooral in de Weststau van de Franse Alpen al het nodige aan sneeuw en de volgende dagen komt er nog het één en ander aan het witte spul bij. Ook de overige gebieden in de west en later vooral ook noordwest tot noord Stau gaan het nodige aan sneeuw om de oren krijgen. Tot in het weekend moet men rekenen op neerslaghoeveelheden van 100 tot 150mm en lokaal meer dan 200mm.

Vertaald naar sneeuw gaat dit tussen 1 en 2 meter sneeuw opleveren. Na dinsdag wordt het ook nog eens kouder met een sneeuwvalgrens die tot 1000 en lokaal zelfs 500 meter zal dalen. Diegenen die deze dagen naar hun favoriete wintersportplekje afreizen krijgen te maken met verkeersoverlast door sneeuw en gladheid. In de bergen neemt het lawinegevaar zienderogen toe. Tijdens de paasdagen keert de rust in de atmosfeer geleidelijk weer terug. Mocht de zon er ook aan te pas gaan komen (nog onzeker) dan zullen we in de Alpen met optimale wintersportcondities te maken gaan krijgen. Veel verse sneeuw en “winterse” temperaturen!

[/fusion_builder_container]

(Visited 941 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer