Ik was eigenlijk gisteren al van plan voor een update te zorgen met betrekking tot het weer in onze regio. Het uploaden van een nieuwe website en zorgen dat alles werkt zoals het werken moet vergde toch iets meer tijd dan gepland. Vandaag de puntjes op de ‘i’ gezet en nu dus weer tijd voor andere dingen. Zaterdag was zoals voorspeld een erg mooie dag met behoorlijk wat zonuren. Ook zondag was geen slechte dag, droog en pas laat in de middag viel bij ons de eerste regen. Vannacht en vandaag dan de hele dag pittige regen. Vanochtend vroeg lag de vorstgrens in de regio rond de 2000 meter, de sneeuwgrens iets lager. Bij ons in het skigebied regende het vanochtend nog en pas tegen de middag is de regen overgegaan in sneeuw. De aankomende dagen zien er, voor de gasten die de ‘Karwoche’ in het Salzburgerland doorbrengen, niet echt rooskleurig uit. Veel neerslag wordt er verwacht en zeker morgen en overmorgen nog harde wind.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Was zaterdag de laatste mooie dag van dit seizoen??

Onze dalafdaling heeft het vandaag onder het regengeweld begeven en daarmee is er voor mij weer een eind gekomen aan het skiseizoen 2014 /2015. Dat betekent aankomende week alle ski’s weer een servicebeurt geven zodat ze volgend jaar weer klaar staan voor gebruik. Voor diegene die eigen ski’s hebben nog even een paar tips voor de zomerstalling. Zorg dat, wanneer je terugkomt van de wintersport, de ski’s goed kunnen drogen. Laat ze dus niet in een skihoes zitten. Het beste is de ski’s nadat ze goed gedroogd zijn gelijk een servicebeurt te laten geven of dit zelf te doen. Wel moet je er aan denken dat het, in het geval van deze onderhoudsbeurt, beter is wax niet af te schrapen maar te laten zitten tot het begin van het volgende seizoen. Hierdoor zijn de staalkanten beter beschermd tegen oxidatie en voorkom je dat het belag kan uitdrogen. Ook de bindingen niet vergeten schoon te maken en in te spuiten. Ik gebruik daarvoor siliconenspray. Na het onderhoud kun je de ski’s het best op een droge, niet te warme plaats opbergen. Belangrijk is nog wel om de ski’s niet in elkaar te haken met de stoppers van de binding, of ze met een skifix aan elkaar vast te zetten. Wanneer je dit doet staan de ski’s bijna een jaar onder spanning wat het materiaal van de ski niet ten goede komt. Beste is dus de ski’s los van elkaar weg te zetten of neer te leggen. Gruß aus Lofer![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK

4 REACTIES

  1. Ja, Eric we hebben wel eens beter skiweer gehad in deze tijd van het jaar. Maar goed, mij hoor je niet klagen ik heb er weer een mooi seizoen opzitten met voldoende skikilometers. Tot wanneer ben jij nu nog in Brixen? Leuk filmpje weer!

    • Rob, ik ben nu even in NL maar met de Pasen ben ik weer vd partij. 2e paasdag het laatste ritje met het treintje van Ellmau maken.

      • Is te hopen dat je dan nog even kann genieten van wat mooi weer en een dik pak nieuwe sneeuw! Plezier in ieder geval!

Comments are closed.