Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De laatste drie dagen heb ik geen weerbericht gelezen en ben ik nauwelijks online geweest. Heerlijk is dat zo af en toe! Maar de plicht roept, als ik lang niets schrijf dan worden Johann en Remco zenuwachtig en natuurlijk zijn er veel Lofer ‘gangers’ die nieuwsgierig zijn naar de situatie hier ter plaatse. Vannochtend dus vroeg op pad voor de pistencheck! En wat heb ik lekker geskied vanochtend! Met een dun laagje nieuwe sneeuw, een zonnetje en temperaturen rond het vriespunt, ideale omstandigheden op de pistes die allemaal in een prima conditie verkeren en nauwelijks te lijden hebben gehad van de warmte de afgelopen dagen! Als dit zo blijft tot eind maart dan kunnen we dik tevreden zijn,….

[/fusion_builder_container]

(Visited 485 times, 1 visits today)
Advertentie

6 Reactie op “Skiles! Update uit het Salzburgerland”

 • Tom
  8 februari 2016 at 17:35

  Hallo,

  Hoeveel jaar zou je een kind dan op skiles laten gaan? Heb een zoon van 6 jaar dat op zijn 4 jaar privé les heeft gekregen 5 dagen en vorig jaar 5 dagen groepsles.
  En was nu aan het denken om hem dit jaar maar 3 dagen groepsles te laten doen omdat we dan zelf ook nog 3 dagen kunnen samen skieën.
  Het prijsverschil tussen 3 dagen en 5 dagen is natuurlijk verwaarloosbaar maar het gaat ons meer om het dan samen zijn.
  Wil hem natuurlijk de volgende jaren ook nog steeds die 3 dagen op les laten gaan en dan 3 dagen samen skieën.
  Of is het beter om ze echt nog een aantal jaren de volledige week les te laten doen?

  • Rob Schellevis
   8 februari 2016 at 17:57

   Hallo Tom,
   De vraag hoeveel jaar je een kind op skiles moet laten gaan laat zich niet zo makkelijk beantwoorden omdat dit per kind verschilt. De een leert nu eenmaal sneller dan de ander. Een goede Parallelschwung op de rode piste kunnen de meeste kinderen na ongeveer 6 jaar les. Uiteraard begrijp ik de wens om met elkaar te skien, hier schuilt ook gelijk een groot risico dat kinderen dingen verkeert aanleren waardoor het bij de volgende les weer onnodig veel energie kost om dit af te leren en je kind daardoor misschien in plaats van 6 jaar, 8 jaar nodig heeft om een goede parallelschwung te leren. Bedenk dat iets afleren lastiger is dan iets aanleren!! Mijn keus zou de volledige week les zijn! Gruß aus Lofer

 • Annemarie
  8 februari 2016 at 21:22

  Hallo Rob,

  Het ziet er weer goed uit. Hopelijk deze week nog wat extra sneeuw!! Gelukkig is deze week al bijna voorbij en hoeven we nog maar 2 weken 😄😄.
  Misschien de kids toch maar op les doen als ze zulke leuke lieve juffen hebben! Wij zijn ook niet altijd even consequent met lessen moet ik zeggen. Onze oudste is nu 10 en de jongste 7 en zijn allebei 8/9 keer wezen skiën. De eerste jaren had ze in NL les op de baan en 2x per seizoen in Oostenrijk op les. We deden dan idd 3 dagen les onder het motto, over 2 maanden gaan we weer en hebben ze weer les. Vorig jaar een jaar zonder les, met de kerst vanwege ziekte en in februari omdat ze graag met familie wilden skiën. Dit jaar “moesten” ze in ieder geval 1 vakantie op les, maar de jongste wil liever privé les want dan leert ze meer, de oudste wil in een skiklas, pppffffff. Dus compromis, ze krijgen weer hier les op de baan. Beide skiën ze inmiddels prima, al is de oudste soms nog wat angstig in een nieuw gebied. Ik ben wel van mening dat ze door moeten gaan met lessen totdat ze zelf onder alle omstandigheden en op alle pistes veilig beneden moeten kunnen komen. Was ook altijd ons motto. Wij zijn pas op latere leeftijd begonnen met skiën en hebben altijd les genomen met de insteek, als we kinderen hebben willen we dat we te allen tijde veilig met ze beneden kunnen komen, al moeten we ze op de rug nemen. Ik merk in mijn omgeving wel dat men dit wat overdreven vindt, ze kunnen toch prima skiën, waarom moeten ze dan nog op les? Gelukkig zien ze het zelf niet als “moeten”. Ik denk dan maar, in dichte mist is een verkeerde afslag zo gemaakt…… Buiten het goed leren skiën vind ik het ook belangrijk dat ze de piste en omgeving leren kennen en eigenlijk nog belangrijker dat ze de pisteregels leren! Want daar ontbreekt het nog velen aan!

  Groeten uit een nat en stormachtig Nederland!

  Annemarie

  • Rob Schellevis
   9 februari 2016 at 13:16

   Is ook lastig Annemarie om altijd consequent te zijn. Het is uiteindelijk maar een weekje vakantie voor de meeste mensen en dan is het natuurlijk leuk om ook met het hele gezin te skien. Jullie insteek is goed, doorgaan met lessen totdat zo overal veilig naar beneden kunnen komen! Dat is belangrijk en wat je zegt de pistenregels,… heel veel mesnen blijken die niet te kennen. Sommige dingen blijven merkwaardig, als je brommer wilt rijden heb je een rijbewijs nodig, als je auto wilt rijden heb je een rijbewijs nodig, als je met 80 kilometer per uur op een piste naar benden wilt denderen dan heb je geen vaardigheidsbewijs nodig en hoef je geen ‘verkeersregels te kennen’. Was vanochtend nog even skien allemaal prima op dit moment!

 • Rob
  8 februari 2016 at 22:17

  @Rob: Waar en wanneer heb jij ooit les gehad van Sepp? Mijn leraar heette toen ook Sepp en was ook boer 🙂

  • Rob Schellevis
   9 februari 2016 at 13:20

   Ja Rob, dat is al heel lang gelden en was in Kirchberg,… Sepp is hier overigens een van de meest populaire namen (vaak de afkorting van Josef en Joseph)

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier