klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Een ieder weet dat dennennaalden in het bos in deze periode zeer glad kunnen zijn. Probeer maar eens een heuvel omhoog te klimmen die bezaaid is met een flinke laag dennennaalden. Hetzelfde gevoel ervaar je wanneer je een besneeuwde berg probeert op te klimmen. Wanneer je een paar oude ski’s hebt staan is het erg leuk en zelfs ‘vernieuwend’ om eens van dennennaalden te skiën.  Natuurlijk heb je geen lange afdalingen en zal het wat lastiger zijn maar het is zeker de moeite waard om dit eens te gaan proberen. Wel is het van belang dat je een ‘rode’ heuvel pakt. Het kan natuurlijk ook in een bos vol met loofbomen. Over de vochtige bladeren valt ook ‘prima’ te ‘wintersporten’. Kijk hieronder hoe tof!

Ik spreek uit ervaring dat het echt enorm leuk is. Kost wel even wat moeite, maar het loont in heel veel lol.  Ik deed het niet zoals de jongens hierboven trouwens. Ik wilde het gewoon eens meemaken. En ja, het werkt echt! Zeker wanneer je dit jaar wellicht helemaal niet in de echte sneeuw op de latten komt te staan is dit een leuke ‘dare’ actie in deze vreemde tijden. Okay, het is best vreemd dat mensen je in het bos zien lopen met een paar skischoenen en ski’s op je schouders. En je moet ook niet een paar nieuwe ski’s gebruiken. Speur een paar oudjes op of een paar oude ‘big foots’. Hey..Waarom niet! Let wel op dat je een helm op doet en dat alles totaal op eigen risico is natuurlijk. De bomen staan wat meer op elkaar. Eigenlijk is het een ‘dont try this at home’ blog.

Het zou toch bijzonder mooi zijn wanneer de Vaalserberg, Gulbergen in Brabant, of zoals op bovenstaande afbeelding, het klimduin in het Noord Hollandse Schoorl bezaaid is met een halve meter poeder! Om daar dan vanaf te poederen. Fantastisch! Wie weet.. ooit!

Het is niet eens zo vreemd om op dennennaalden te gaan skiën. De Biltse duinen zijn bijvoorbeeld ook belangrijk geweest voor de skibaan op landgoed Duinrell. in 1938 gleden hier al diverse mensen naar beneden om zich voor te bereiden op de wintersport. Van wie krijgen we een filmpje of afbeelding toegestuurd die dit ten uitvoering gaat brengen? stuur die dan via whatsapp naar: +31644978097

Philip graaf van Zuylen van Nijeveld ontdekte per toeval dat je op een bed van dennennaalden prima kunt skiën. Honderden mensen gleden op deze manier van de berg. Geweldig.

(Visited 2.797 times, 1 visits today)

één reactie op “Skiën in Nederlandse bossen heel goed mogelijk zonder sneeuw”

  • Johann
    26 december 2020 at 14:00

    Als alternatief kan er ook geskied worden in bv de Sahara op zand of gewoon in onze eigen duinen.

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer