Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Een ieder weet dat dennennaalden in het bos in deze periode zeer glad kunnen zijn. Probeer maar eens een heuvel omhoog te klimmen die bezaaid is met een flinke laag dennennaalden. Hetzelfde gevoel ervaar je wanneer je een besneeuwde berg probeert op te klimmen. Wanneer je een paar oude ski’s hebt staan is het erg leuk en zelfs ‘vernieuwend’ om eens van dennennaalden te skiën.  Natuurlijk heb je geen lange afdalingen en zal het wat lastiger zijn maar het is zeker de moeite waard om dit eens te gaan proberen. Wel is het van belang dat je een ‘rode’ heuvel pakt. Het kan natuurlijk ook in een bos vol met loofbomen. Over de vochtige bladeren valt ook ‘prima’ te ‘wintersporten’. Kijk hieronder hoe tof!

Ik spreek uit ervaring dat het echt enorm leuk is. Kost wel even wat moeite, maar het loont in heel veel lol.  Ik deed het niet zoals de jongens hierboven trouwens. Ik wilde het gewoon eens meemaken. En ja, het werkt echt! Zeker wanneer je dit jaar wellicht helemaal niet in de echte sneeuw op de latten komt te staan is dit een leuke ‘dare’ actie in deze vreemde tijden. Okay, het is best vreemd dat mensen je in het bos zien lopen met een paar skischoenen en ski’s op je schouders. En je moet ook niet een paar nieuwe ski’s gebruiken. Speur een paar oudjes op of een paar oude ‘big foots’. Hey..Waarom niet! Let wel op dat je een helm op doet en dat alles totaal op eigen risico is natuurlijk. De bomen staan wat meer op elkaar. Eigenlijk is het een ‘dont try this at home’ blog.

Het zou toch bijzonder mooi zijn wanneer de Vaalserberg, Gulbergen in Brabant, of zoals op bovenstaande afbeelding, het klimduin in het Noord Hollandse Schoorl bezaaid is met een halve meter poeder! Om daar dan vanaf te poederen. Fantastisch! Wie weet.. ooit!

Het is niet eens zo vreemd om op dennennaalden te gaan skiën. De Biltse duinen zijn bijvoorbeeld ook belangrijk geweest voor de skibaan op landgoed Duinrell. in 1938 gleden hier al diverse mensen naar beneden om zich voor te bereiden op de wintersport. Van wie krijgen we een filmpje of afbeelding toegestuurd die dit ten uitvoering gaat brengen? stuur die dan via whatsapp naar: +31644978097

Philip graaf van Zuylen van Nijeveld ontdekte per toeval dat je op een bed van dennennaalden prima kunt skiën. Honderden mensen gleden op deze manier van de berg. Geweldig.

(Visited 2.705 times, 1 visits today)

één reactie op “Skiën in Nederlandse bossen heel goed mogelijk zonder sneeuw”

  • Johann
    26 december 2020 at 14:00

    Als alternatief kan er ook geskied worden in bv de Sahara op zand of gewoon in onze eigen duinen.

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier