Een ieder weet dat dennennaalden in het bos in deze periode zeer glad kunnen zijn. Probeer maar eens een heuvel omhoog te klimmen die bezaaid is met een flinke laag dennennaalden. Hetzelfde gevoel ervaar je wanneer je een besneeuwde berg probeert op te klimmen. Wanneer je een paar oude ski’s hebt staan is het erg leuk en zelfs ‘vernieuwend’ om eens van dennennaalden te skiën.  Natuurlijk heb je geen lange afdalingen en zal het wat lastiger zijn maar het is zeker de moeite waard om dit eens te gaan proberen. Wel is het van belang dat je een ‘rode’ heuvel pakt. Het kan natuurlijk ook in een bos vol met loofbomen. Over de vochtige bladeren valt ook ‘prima’ te ‘wintersporten’. Kijk hieronder hoe tof!

Ik spreek uit ervaring dat het echt enorm leuk is. Kost wel even wat moeite, maar het loont in heel veel lol.  Ik deed het niet zoals de jongens hierboven trouwens. Ik wilde het gewoon eens meemaken. En ja, het werkt echt! Zeker wanneer je dit jaar wellicht helemaal niet in de echte sneeuw op de latten komt te staan is dit een leuke ‘dare’ actie in deze vreemde tijden. Okay, het is best vreemd dat mensen je in het bos zien lopen met een paar skischoenen en ski’s op je schouders. En je moet ook niet een paar nieuwe ski’s gebruiken. Speur een paar oudjes op of een paar oude ‘big foots’. Hey..Waarom niet! Let wel op dat je een helm op doet en dat alles totaal op eigen risico is natuurlijk. De bomen staan wat meer op elkaar. Eigenlijk is het een ‘dont try this at home’ blog.

Het zou toch bijzonder mooi zijn wanneer de Vaalserberg, Gulbergen in Brabant, of zoals op bovenstaande afbeelding, het klimduin in het Noord Hollandse Schoorl bezaaid is met een halve meter poeder! Om daar dan vanaf te poederen. Fantastisch! Wie weet.. ooit!

Het is niet eens zo vreemd om op dennennaalden te gaan skiën. De Biltse duinen zijn bijvoorbeeld ook belangrijk geweest voor de skibaan op landgoed Duinrell. in 1938 gleden hier al diverse mensen naar beneden om zich voor te bereiden op de wintersport. Van wie krijgen we een filmpje of afbeelding toegestuurd die dit ten uitvoering gaat brengen? stuur die dan via whatsapp naar: +31644978097

Philip graaf van Zuylen van Nijeveld ontdekte per toeval dat je op een bed van dennennaalden prima kunt skiën. Honderden mensen gleden op deze manier van de berg. Geweldig.


Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelAlpen – Benelux | Polaire luchtmassa’s veroveren Europa
Volgend artikelAlpen – Benelux | Aanhoudend winter(s), tijdelijk (zeer) turbulent
Marco is sinds kinds af aan al verzot op de natuur. Voeg hier de Alpen en wintersport aan toe en je hebt de perfect match. Hij schrijft al sinds vele jaren zijn lekker weglezende artikelen voor Alpenweerman.

1 REACTIE

Comments are closed.