Volgens de bewoners van SalzburgerLand zit de winter in hun DNA. Dat zie je duidelijk terug in deze omgeving waar al in 1894 werd geskied. Natuurlijk was dat destijds niet te vergelijken met de wintersport van tegenwoordig, maar sommige dingen veranderen nooit. Zo geniet je nog altijd van de pracht van de natuur, de frisse berglucht die je inademt, de prachtige witte deken die het landschap bedekt en natuurlijk de gezelligheid als je pauze houdt met een warme chocolademelk of glühwein in de zon.

Zo’n 125 jaar later heeft SalzburgerLand een aantal fantastische skigebieden die je al het moois van de winter bieden. Weten welk gebied jou het meeste aanspreekt? We zetten er in dit artikel drie voor je op een rij: Radstadt, Grossarltal en Flachau. En wist je dat je ook nog eens een wintersport naar SalzburgerLand kunt winnen? Je leest er meer over aan het eind van dit artikel.

Heerlijk skiën in Flachau.

Radstadt is een geweldige uitvalsbasis om te gaan skiën

Het prachtige en historische Radstadt wordt ook wel de oude stad in de bergen genoemd. De ligging is prachtig, tussen het Dachsteinmassief en de Radstädter Tauern. Bovendien is het gemakkelijk te bereiken vanuit Salzburg, want Radstadt ligt slechts 70 kilometer zuidelijker.

Natuurlijk kun je per ski of snowboard genieten van heerlijke pistes, maar om de mooie omgeving van Radstadt in je op te nemen is langlaufen hier ook populair. Er ligt ruim 150 kilometer aan perfect geprepareerde loipes. De Tauernloipe is daarbij een flinke uitdaging: maar liefst 50 kilometer lang en heerlijk afwisselend.

Ook met een winterwandeling beleef je de omgeving optimaal. Dat kan over de speciale winterwandelpaden op gewone wandelschoenen. Een sneeuwschoenwandeling kan ook, dan loop je gemakkelijk door de diepe sneeuw.

Verse sneeuw in Radstadt!

In Grossarltal kun je vroeg de berg op voor nog meer kilometers

Hou je van lekker kilometers maken? Dan zit je goed in Grossarltal. In dit veelzijdige gebied ski je helemaal naar Dorfgastein en weer terug.

Is dat nog niet genoeg en ben je een vroege vogel, dan is er speciaal voor jou ‘Skikeriki‘. De naam verwijst naar het kraaien van de haan. Je gaat al vroeg de berg op: om half acht! Met maximaal 30 personen heb je dan de berg helemaal voor jezelf. De vers geprepareerde pistes hebben die dag nog geen ski’s gezien! Je sluit de ochtend af met een ontbijt op de berg, waarbij je de andere skiërs dan pas omhoog ziet komen.

Een dagje niet skiën is hier ook goed besteed. Het Berg-Gesund-programma laat je de prachtige natuur van het Nationalpark Hohe Tauern zien. Elke week is er een activiteitenprogramma met onder andere acht gratis begeleide skitours en sneeuwschoenwandelingen.

Zie de zon opkomen achter de bergen in Grossarltal.

Zoveel verschillende pistes en de 12 Peaks Trophy in Flachau

Ben je een echte kilometervreter? Dan kunnen we je Flachau van harte aanbevelen. Zeker sinds de gondel Panorama Link ook nog eens verschillende gebieden met elkaar verbindt, kun je bijna oneindig skiën zonder je bindingen los te klikken. Natuurlijk doe je dat op heerlijke brede pistes, met goede sneeuw die met zorg is geprepareerd. Doordat het zo groot is, zijn er geschikte pistes voor iedereen. Daarmee is dit gebied geschikt voor ervaren skiërs, maar ook voor beginners.

Wil je zeker weten dat je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden? Doe dan de 12 Peaks Trophy, een skironde van Alpendorf naar Zauchensee. Je skiet dan over 12 bergen, door 5 dalen en bedwingt maar liefst 10.000 hoogtemeters. Als je heel snel bent, kun je dit op één dag plannen, maar je mag er ook gerust de hele week over doen.

Flachau is ook een heerlijke bestemming voor freeriders en toerskiërs. Zij kunnen het beste naar het hooggelegen Flachauwinkl-Zauchensee. Leef je uit in de poedersneeuw of kies voor de vier prachtige skitour-routes door het gebied.

Genieten van een dikke laag sneeuw in Flachau.

Meer over wintersport in SalzburgerLand

Je weet zeker dat je deze winter ook weer geniet van sneeuw in SalzburgerLand. Aan sneeuwpret geen gebrek, want tijdens je wintersport geniet je van prachtige witte pistes en de met sneeuw bedekte bomen in het Nationalpark Hohe Tauern.

Bovendien lijkt er geen einde aan te komen. Je vindt in SalzburgerLand ruim 2000 kilometer piste, vele kilometers langlaufloipe, fun- en snowparks en meer dan 100 rodelbanen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige winterwandelpaden, de natuur en dieren, en natuurlijk de gezelligheid in de berghutten en tijdens de après-ski.

De piste op in Grossarltal.

Ga direct naar de website van SalzburgerLand voor meer informatie en aanbiedingen.

(Visited 755 times, 1 visits today)