Focus: Benelux

Goed, nu we een vrij mooi lenteweekend achter de rug hebben is het wat mij betreft tijd om even naar de toekomst te kijken. Immers, enkele dagen geleden hadden we het al over uitgesproken hogedrukinvloeden welke voor langere tijd ons weer zouden beïnvloeden. Daarbij was de positie van dergelijke hogedrukcellen bepalend voor de vorm waarin lente gegoten zou worden (zacht/warm of juist koel/schraal).

Wel nu, de 00z runs van vrijwel alle rekenbreinen laten tot ver voorbij de betrouwbaarheidshorizon vrij bijzondere kaarten zien. Kaarten waarbij de algehele circulatie boven Europa voor een groot gedeelte verstoord/geblokkeerd raakt door uitgesproken hogedrukgebieden op vrij noordelijke breedtegraden. De polaire jet wordt deze week met de dag meer gefragmenteerd en wordt uiteindelijk geforceerd om een zeer noordelijke route te nemen (via IJsland richting het uiterste noorden van Scandinavië).

[/fusion_builder_container]

(Visited 1.034 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer