Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Winterberg Kaiserwetter, maar voor hoelang nog?!

Grote delen van west en midden Europa liggen onder de invloed van een krachtig hoog luisterend naar de naamUwe – Vooral in de onderste luchtlagen binnen dit hoog kan het in de lange nachten door warmte verlies (uitstraling onder heldere hemel) flink koud worden met ook in het laagland, de heuvels tot de hogere delen matige tot strenge vorst.

Ook voor het Duitse Sauerland (Winterberg)  is dit voldoende voor zeer koude nachten met lichte tot matige vorst. Zo vroor het de afgelopen nacht in Winterberg Skigebiet Kappe (734m) een graad of 9 en ook op dit moment vriest het er nog licht. Daarnaast is de lucht zeer droog, dauwpunt actueel9.6 graad en deze combi is natuurlijk ideaal voor de produktie van kunstsneeuw.

pistes


buereherrloh
Grote verschillen tussen de zonnige delen (dal) en de beschutte hellingen (pistes) – Buereherrloh
rauherbusch
Momenteel draaien er 5 liften zoals ook de lift Rauerbusch
quickjet
Ski en rodel goed – Quikjet

Toverwoord kunstsneeuw

Skiliftkarusell Winterberg heeft de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd in voorzieningen voor de productie van kunstsneeuw en zijn ware meesters daarin geworden. Zelfs onder de meest barre anti-winterse omstandigheden krijgen ze het vaak voor elkaar om al dan in combinatie met al gevallen (oud) sneeuw enkele of meerdere liften te laten draaien. Onder normale omstandighedendraaien” de 25 liften in het gebied in het wintersportseizoen dagelijks van 0916h30 en op vrijdag en zaterdag kan er met behulp van Flutlicht (kunstlicht) van 18h30 tot 2200 wintersport bedreven worden.

bftu1n6a83pob0paf
Skien bij Flutlicht, helaas op dit moment nog niet mogelijk
liftenski
25 liften, 6 zijn momenteel in gebruik (groen) Zie voor meer info en over de  liften die draaien link hieronder

Informatie liften en Flutlich skiën Skiliftkarusell Winterberg  klik dan op DEZE link en zie info en interactive kaart (mouse-over)

Op dit moment draaien er enkel overdag 6 liften (zie overzicht op link) en de verwachting is dat er ook begin volgende week nog een enkele liften zullen draaien. Diegenen die dus nog even dichter bij huis een piste willen nemen, het kan nog………

Helaas zijn de vooruitzichten niet zo goed! Hoog Uwe gaat namelijk aan de wandel naar het zuidoosten van Europa en daarmee gaat de stroming geleidelijk de zachte zuidwest hoek opzoeken. Tevens zien we dan een warme hoogterug vanuit de Middellandse Zee tot over zuidwest en west Europa binnen komen en dat betekent dat vooral hogerop de temperaturen flink in de lift gaan.

hooguwe
Uwe gaat de komende dagen aan de wandel en na dinsdag wordt het overal een heel stuk zachter en later ook “vochtiger”

Zo ook in het Sauerland en met de vorst is het vanaf woensdag dan ook gedaan. Ook de inversie zal naar alle waarschijnlijk niet meer voldoende zijn om de koude laag intact te houden en ook in de onderste lagen gaat het flink opwarmen en zal het niet meer tot vorst komen. Daarnaast gaat er geleidelijk ook steeds vochtigere lucht binnenstromen waardoor ook de dauwpunten tot boven het vriespunt gaan uitkomen en is het ook met de kunstsneeuw productie voorlopig weer gedaan.

winterberghdmod
Vanaf woensdag wordt het een stuk zachter en ook vochtiger en is het voorlopig weer over en uit met de wintersportpret in het Sauerland. Bron Kachelmann Wetter

Het wachten is dan natuurlijk op de winter met vorst en natuur sneeuw. Of dat rond midden december dan gaat lukken gaan we de komende dagen vervolgen. Fijne dag!

winterberg412
GFS ensembles Winterberg T850hPa, het gaat zeker tot 12 december zacht verder. Daarna kan het weer gaan afkoelen maar de onzekerheid is (wordt) dan ook groot!

Alle informatie m.b.t. “Skiliftkarusell Winterberg” vind je op de website HIER

Join Alpenweerman community

Het is weer een interessante herfst en één ding is ook zeker “de volgende winter, die komt bestimmt!  JOIN US of wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –
image1


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 655 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer