Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Winterberg Kaiserwetter, maar voor hoelang nog?!

Grote delen van west en midden Europa liggen onder de invloed van een krachtig hoog luisterend naar de naamUwe – Vooral in de onderste luchtlagen binnen dit hoog kan het in de lange nachten door warmte verlies (uitstraling onder heldere hemel) flink koud worden met ook in het laagland, de heuvels tot de hogere delen matige tot strenge vorst.

Ook voor het Duitse Sauerland (Winterberg)  is dit voldoende voor zeer koude nachten met lichte tot matige vorst. Zo vroor het de afgelopen nacht in Winterberg Skigebiet Kappe (734m) een graad of 9 en ook op dit moment vriest het er nog licht. Daarnaast is de lucht zeer droog, dauwpunt actueel9.6 graad en deze combi is natuurlijk ideaal voor de produktie van kunstsneeuw.

pistes


buereherrloh
Grote verschillen tussen de zonnige delen (dal) en de beschutte hellingen (pistes) – Buereherrloh
rauherbusch
Momenteel draaien er 5 liften zoals ook de lift Rauerbusch
quickjet
Ski en rodel goed – Quikjet

Toverwoord kunstsneeuw

Skiliftkarusell Winterberg heeft de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd in voorzieningen voor de productie van kunstsneeuw en zijn ware meesters daarin geworden. Zelfs onder de meest barre anti-winterse omstandigheden krijgen ze het vaak voor elkaar om al dan in combinatie met al gevallen (oud) sneeuw enkele of meerdere liften te laten draaien. Onder normale omstandighedendraaien” de 25 liften in het gebied in het wintersportseizoen dagelijks van 0916h30 en op vrijdag en zaterdag kan er met behulp van Flutlicht (kunstlicht) van 18h30 tot 2200 wintersport bedreven worden.

bftu1n6a83pob0paf
Skien bij Flutlicht, helaas op dit moment nog niet mogelijk
liftenski
25 liften, 6 zijn momenteel in gebruik (groen) Zie voor meer info en over de  liften die draaien link hieronder

Informatie liften en Flutlich skiën Skiliftkarusell Winterberg  klik dan op DEZE link en zie info en interactive kaart (mouse-over)

Op dit moment draaien er enkel overdag 6 liften (zie overzicht op link) en de verwachting is dat er ook begin volgende week nog een enkele liften zullen draaien. Diegenen die dus nog even dichter bij huis een piste willen nemen, het kan nog………

Helaas zijn de vooruitzichten niet zo goed! Hoog Uwe gaat namelijk aan de wandel naar het zuidoosten van Europa en daarmee gaat de stroming geleidelijk de zachte zuidwest hoek opzoeken. Tevens zien we dan een warme hoogterug vanuit de Middellandse Zee tot over zuidwest en west Europa binnen komen en dat betekent dat vooral hogerop de temperaturen flink in de lift gaan.

hooguwe
Uwe gaat de komende dagen aan de wandel en na dinsdag wordt het overal een heel stuk zachter en later ook “vochtiger”

Zo ook in het Sauerland en met de vorst is het vanaf woensdag dan ook gedaan. Ook de inversie zal naar alle waarschijnlijk niet meer voldoende zijn om de koude laag intact te houden en ook in de onderste lagen gaat het flink opwarmen en zal het niet meer tot vorst komen. Daarnaast gaat er geleidelijk ook steeds vochtigere lucht binnenstromen waardoor ook de dauwpunten tot boven het vriespunt gaan uitkomen en is het ook met de kunstsneeuw productie voorlopig weer gedaan.

winterberghdmod
Vanaf woensdag wordt het een stuk zachter en ook vochtiger en is het voorlopig weer over en uit met de wintersportpret in het Sauerland. Bron Kachelmann Wetter

Het wachten is dan natuurlijk op de winter met vorst en natuur sneeuw. Of dat rond midden december dan gaat lukken gaan we de komende dagen vervolgen. Fijne dag!

winterberg412
GFS ensembles Winterberg T850hPa, het gaat zeker tot 12 december zacht verder. Daarna kan het weer gaan afkoelen maar de onzekerheid is (wordt) dan ook groot!

Alle informatie m.b.t. “Skiliftkarusell Winterberg” vind je op de website HIER

Join Alpenweerman community

Het is weer een interessante herfst en één ding is ook zeker “de volgende winter, die komt bestimmt!  JOIN US of wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –
image1


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 746 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier