Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

De eerste sneeuw van dit seizoen is op komst naar het Sauerland! Met een paar centimeter is het voorlopig nog een bescheiden aantal. Maar het startsein voor het winterseizoen lijkt met deze winterse speldenprik dan toch gegeven.

Vanochtend was het al wit dankzij de aanvriezende mist en rijp. Zo bleef het op de Kahler Asten vriezen vandaag.

Vanaf vanavond eerste sneeuwval

Op het moment van schijven trekt een neerslaggebied vanuit het westen richting het Sauerland. In Nederland leverde dit regen op, maar boven de 500 à 600 meter gaat dit in het Sauerland in de vorm van sneeuw vallen. Vanavond en vannacht zal dit zo’n 2 tot 3 centimeter zijn.

Het occlussiefront dat vandaag over Nederland trok bereikt ook het Sauerland. Achter het occlussiefront zit koudere lucht. Bron: KNMI

Als het neerslaggebied is morgen is overgetrokken vallen er morgen in de koudere bovenlucht (-3 à -4 graden op 850 hPa) verspreid een aantal buien over. Overdag valt deze neerslag boven de 500-600 meter in de vorm van (natte) sneeuw. Alleen op de hoogste toppen blijft de temperatuur rond het vriespunt hangen. In de lagere delen wordt het zo’n 3 tot 4 graden. Een eventueel sneeuwdek zal dus wel smelten in de lagere delen. Daarnaast trekt de wind ook aan met windstoten van 60-75 km/h op de toppen.

Morgen trekt een trog over Nederland, maar ook België en Duitsland. Dit brengt een aantal sneeuwbuien boven de 500 à 600 meter. Bron: KNMI

In de avond als de temperatuur weer wat zakt, dan daalt de sneeuwvalgrens naar zo’n 500 meter, maar trekken de buien ook weg. In totaal kan er morgen 1 tot 3 centimeter sneeuw in de hogere delen vallen.

Woensdagochtend kunnen er wederom nog wat sneeuwbuien voorkomen boven de 500 meter, maar trekt ook weer warmere lucht vanuit het westen binnen.

Ook in de Ardennen sneeuwbuien

Naast het Sauerland komen er in de Ardennen ook sneeuwbuien voor. Boven de 500 à 600 meter valt de neerslag in de vorm van (natte) sneeuw. In de hogere delen kan uiteindelijk toch een tijdelijk sneeuwdek van 1-5 centimeter ontstaan.

Een (tijdelijk) sneeuwdek van enkele centimeters is mogelijk vanaf vanavond in de Ardennen en het Sauerland. Bron: WXcharts

In het weekend mogelijk nieuwe kansen op winterse neerslag

Halverwege deze week wordt het weer zachter, maar blijft koudere lucht bij ons in de buurt. Hierdoor zijn er in het weekend weer nieuwe kansen op winterse neerslag in de Ardennen en het Sauerland. Op Alpenweerman.nl houden we je ook dit seizoen weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het Sauerland! Kun je niet wachten tot het volgende weerbericht? Praat en lees dan vooral mee op ons forum.

Voor onze ‘Nederlandse bergen’ nog geen sneeuw, maar daar is wel een leuke video over verschenen op onze site!

Voorinschrijving Kalender 2020 is geopend!

(Visited 2.725 times, 1 visits today)